Αρχική Τελευταία Νέα Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ασθενής χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται να αυξηθούν από την Παρασκευή κυρίως και μετά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια και στα δυτικά, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 14 βαθμούς στα παράλια και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά από αργά το απόγευμα και μετά θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες νεφώσεις. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις πρωινές ώρες του Σαββατοκύριακου αναμένεται τοπικά να παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή αναμένεται πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.