Αρχική Λεμέσιος Ανεξαρτησίας: Ο κύβος ερρίφθη! Μονοδρόμηση με πιλοτική φορά κατεύθυνσης ανά εξάμηνο

Ανεξαρτησίας: Ο κύβος ερρίφθη! Μονοδρόμηση με πιλοτική φορά κατεύθυνσης ανά εξάμηνο

Η Οδός Ανεξαρτησίας, θα γίνει πεζόδρομος με αποκλειστική χρήση από ηλεκτρικά μικρά λεωφορεία με κατεύθυνση από νότο προς βορρά

 

Τα σχέδια, σύμφωνα με την σχετική απόφαση, προνοούν τις κατασκευαστικές εργασίες για την τελική λύση, που είναι η πεζοδρομοποίηση της οδού με ταυτόχρονη χρήση της από ηλεκτρικά λεωφορεία. Πριν εφαρμοστεί η τελική λύση θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος χρήσης της Ανεξαρτησίας και από τα ιδιωτικά οχήματα σε καθεστώς μονοδρόμου, κάτι που προβλέπεται και από το ΣΒΑΚ. Η κατάλληλη επιτρεπόμενη κατεύθυνση μονοδρόμησης θα επιλεγεί μετά από εξάμηνη πιλοτική εφαρμογή και των δύο κατευθύνσεων.

Με απλά λόγια ο Οδός Ανεξαρτησίας, θα γίνει πεζόδρομος με αποκλειστική χρήση από ηλεκτρικά μικρά λεωφορεία με κατεύθυνση από νότο προς βορρά -μια απόφαση που λήφθηκε σε προηγούμενη συνεδρία του ΔΣ), με τα κατασκευαστικά έργα να έχουν χρονικό ορίζοντα 12 με 18 μήνες. Ακολούθως, εκτός απροόπτου, περί τα τέλη του 2025, ο Οδός Ανεξαρτησίας θα λειτουργήσει για έξι μήνες ως μονόδρομος προς τη μία κατεύθυνση και ακολούθως έξι μήνες μονόδρομος στην αντίθετη κατεύθυνση σε καθαρά πιλοτικό στάδιο.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί με το τέλος του πιλοτικού προγράμματος, που σημαίνει ότι θα παρθεί από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, πεζοδρόμηση της Οδού θα γίνει όταν κριθεί ότι η πόλη είναι έτοιμη και αφορά κυρίως τη χρήση των μέσων μεταφοράς από τους πολίτες σε μεγαλύτερο επίπεδο.

Πηγή: Limassol Today