Αρχική Τελευταία Νέα Άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη!

Άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη!

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί στα νότια και ανατολικά, κυρίως βορειοδυτικοί στα δυτικά και βόρεια, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και στον 1 βαθµό υπό το µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, ενώ στα ορεινά και το εσωτερικό πιθανό να εκδηλωθεί και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει και χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν µέχρι το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει και χιόνι. Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη ενώ από την Πέµπτη αναµένεται µικρή άνοδος.

πηγή: Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου