Αρχική BusinessNews Ανοίγει γραφείο στην Κύπρο η Royal Caribbean και συγκεκριμένα στη Λεμεσό!

Ανοίγει γραφείο στην Κύπρο η Royal Caribbean και συγκεκριμένα στη Λεμεσό!

Ο όμιλος Royal Caribbean Group, κολοσσός στον τομέα της κρουαζιέρας, ανακοίνωσε το άνοιγμα γραφείου στην Κύπρο, εντός 1ου εξαμήνου 2023. Το γραφείο θα εδρεύει στη Λεμεσό και θα υποστηρίζει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται επίσης ότι το κρουαζιερόπλοιο Spectrum of the Seas έχει εγγραφεί στο κυπριακό νηολόγιο.

«Έχουμε καλλιεργήσει μια απίστευτα στενή σχέση με τις κυπριακές αρχές τα τελευταία χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας ανοίγοντας ένα γραφείο στη Λεμεσό», δήλωσε η Ruth Marshall, Αντιπρόεδρος, Διεθνής Γενικός Σύμβουλος & Διευθύνων Σύμβουλος, της εταιρείας, προσθέτοντας ότι «η Κύπρος συνεχίζει να κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία ναυτιλιακά μητρώα παγκοσμίως και διαθέτει ένα καλά εδραιωμένο κέντρο ναυτιλίας και διαχείρισης πλοίων. Η Κυβέρνηση της Κύπρου μας έχει παράσχει ανεκτίμητη βοήθεια και είμαστε ενθουσιασμένοι που αναπτύσσουμε τις μεσογειακές δραστηριότητές μας από την Κύπρο».

Το άνοιγμα γραφείου στην Κύπρο ακολουθεί τον πρώτο απόπλου της εταιρείας από το λιμάνι της Λεμεσού τον Ιούλιο του 2021.

Σε γραπτή δήλωση του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε ότι «η απόφαση της εταιρείας για δημιουργία μόνιμης έδρας στην Κύπρο η οποία θα αποτελέσει το κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και η εμπιστοσύνη που η εταιρεία έχει επιδείξει στην Κυπριακή Σημαία δημιουργούν προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, η οποία θα επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την Κυπριακή Ναυτιλία αλλά ευρύτερα και στην εδραίωση της Κύπρου ως κέντρο ποιοτικής κρουαζιέρας γεγονός που ενισχύει περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομία του τόπου».