Αρχική Τελευταία Νέα Άνοιξαν οι αιτήσεις για Υποτροφίες Φοιτητών

Άνοιξαν οι αιτήσεις για Υποτροφίες Φοιτητών

Όλες οι πληροφορίες – Οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Ξεκίνησε από χθες Τετάρτη 11/5 η υποβολή αιτήσεων για διεκδίκηση κρατικών υποτροφιών για πτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Κύπρο ή το εξωτερικό από φοιτητές/φοιτήτριες, που άρχισαν σπουδές τα ακαδημαϊκά έτη 2020/21 ή 2021/22. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 13 Ιουνίου 2013. 

Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μέσω της Κυβερνητικής Πλατφόρμας «ΑΡΙΑΔΝΗ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ariadni.gov.cy από τις 11 Μαΐου 2022, μέχρι και τις 13 Ιουνίου 2022.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.cyscholarships.gov.cy και στο τηλέφωνο 22456433, από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 3:00 μ.μ. Δευτέρα με Παρασκευή. 

Πάμε πιο κάτω να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες:

Προϋποθέσεις – Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση:

 • Είναι Κύπριοι πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοοι Τρίτων Χωρών.
 • Άρχισαν σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2020/21 ή 2021/22.
 • Πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, που αναφέρονται στις σχετικές προκηρύξεις, που θα βρείτε αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.cyscholarships.gov.cy.

Η αίτηση πρέπει να υποβάλλεται μόνο από τους φοιτητές / φοιτήτριες. Δεν μπορεί κάποιος άλλος να υποβάλει την αίτηση εκ μέρους τους.

Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων

Η υποβολή των αιτήσεων για τη διεκδίκηση κρατικών υποτροφιών θα γίνεται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ariadni.gov.cy.

Τι θα χρειαστεί για να μπορέσετε να προβείτε στην Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης

Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό στο CY Login (Αριάδνη). Πρόκειται για έναν ασφαλή προσωπικό λογαριασμό, ο οποίος δίνει στους πολίτες πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο CY Login, μπορείτε να κάνετε εγγραφή για δημιουργία λογαριασμού πατώντας ΕΔΩ

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά το λογαριασμό σας, θα πρέπει να τον ταυτοποιήσετε. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να συνδέσετε την ταυτότητά σας με το CY Login μέσω του online banking σας ή με επίσκεψη σε ένα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).

Λεπτομέρειες για την ταυτοποίηση του λογαριασμού σας θα βρείτε πατώντας ΕΔΩ

Ποια έγγραφα θα χρειαστείτε για να είναι η Αίτησή σας πλήρης

Κατά τη συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Αίτησης θα σας ζητηθεί να ανεβάσετε διάφορα αρχεία σε μορφή pdf. Τα αρχεία αυτά θα εξαρτηθούν από το επίπεδο σπουδών, που θα επιλέξετε.

Συνιστάται όπως συλλέξετε όλα τα έγγραφα, που θα απαιτηθούν για την περίπτωσή σας και μετά να προβείτε στη συμπλήρωση της Αίτησης.

Για να δείτε τα έγγραφα, που θα απαιτηθούν για κάθε επίπεδο σπουδών, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα www.cyscholarships.gov.cy.

Ποια έγγραφα ΔΕΝ χρειάζεται να εξασφαλίσετε

Πιστοποιητικά / βεβαιώσεις για εισοδήματα, που προέρχονται από συντάξεις, επιδόματα, παροχές από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, το Γενικό Λογιστήριο, τον Έφορο Φορολογίας, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Ταμείο Αδειών, τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και ωφελήματα που λαμβάνονται δυνάμει του περί Ανακουφίσεως Παθόντων Νόμου.

Τα πιο πάνω δεδομένα θα εξασφαλίζονται από τα αρχεία, που τηρούνται στα αρμόδια κρατικά τμήματα / υπηρεσίες, κατόπιν δικής σας εξουσιοδότησης, την οποία παραχωρείτε στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου μαζί με την αίτησή σας.

Όσοι φοιτητές / φοιτήτριες εξασφαλίσουν υποτροφία:

 •  Θα υπογράψουν συμβόλαιο με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για όλα τα έτη των σπουδών τους.
 • θα μπορούν να λάβουν:

  (α) €3.000 για πτυχιακές σπουδές (ανά έτος για όλα τα έτη σπουδών)

  (β) €4.000 για μεταπτυχιακές σπουδές (συνολικά)

  (γ) €4.000 για διδακτορικές σπουδές (ανά έτος για 3 έτη σπουδών)

 • Θα μπορούν να λάβουν το ποσό της υποτροφίας με τραπεζική εντολή σε τραπεζικό λογαριασμό, που θα είναι στο όνομά τους.

Ενεργοί υπότροφοι του ΙΚΥΚ

Φοιτητές / Φοιτήτριες, που είναι ήδη ενεργοί υπότροφοι του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου και έχουν συμβόλαιο, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ καλούνται να μην ξαναϋποβάλουν αίτηση.

Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης:

(α) Θα εμφανιστεί σχετικό μήνυμα στην οθόνη υποβολής και θα σας δοθεί αριθμός αίτησης, και

(β) Θα σας αποσταλεί σχετικό μήνυμα sms, όπου θα επιβεβαιώνεται η παραλαβή της αίτησής σας.

Βοήθεια και καθοδήγηση

Επικοινωνήστε με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου για θέματα, που αφορούν στην υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] ή στο τηλέφωνο 22456433, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 3:00 μ.μ.

Για βοήθεια σχετικά με θέματα, που αφορούν στη δημιουργία και την ταυτοποίηση του λογαριασμού σας CY Login (Αριάδνη), επικοινωνείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]. Απαντήσεις αποστέλλονται κατά τις εργάσιμες μέρες από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 3:00 μ.μ. 

>>> Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για τις υποτροφίες για ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ σπουδές

>>> Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για τις υποτροφίες για ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ σπουδές

>>> Δείτε ΕΔΩ περισσότεαρ για τις υποτροφίες για ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ σπουδές