Αρχική Τελευταία Νέα Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για Απόλλωνα χωρίς κόσμο με ΑΕΛ

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για Απόλλωνα χωρίς κόσμο με ΑΕΛ

Ποινή απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής στον Απόλλωνα, μετά από τα επεισόδια που προκλήθηκαν από τους οπαδούς του στο ματς με την Καρμιώτισσα.

Ως εκ τούτου, θα στερηθεί τον κόσμο του, στο λεμεσιανό ντέρμπι με την ΑΕΛ, στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι λόγοι και ποινές: 

Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:

(α) για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου (κοντά στο χώρο στάθμευσης Ρ1 ήρθαν σε αντιπαράθεση με την αστυνομία, έριχναν προς τους αστυνομικούς πέτρες από μπετόν, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση δακρυγόνων για απομάκρυνση των οπαδών και τον τραυματισμό μέλους της αστυνομίας) κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ

(γ) για ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (έσπαζαν καθίσματα και τα έριχναν στον αγωνιστικό χώρο) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

(δ) για προσωρινή διακοπή του αγώνα που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στο 77 λεπτό του αγώνα κατά 2 λεπτά, στο 96ο λεπτό του αγώνα κατά 2 λεπτά και στο 98ο λεπτό του αγώνα κατά 1 λεπτό  κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Απόφαση: Πρόστιμο και ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων για ένα αγώνα.

(ε) για μεταφορά εντός του γηπέδου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(στ) για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) στην κερκίδα μετά το τέλος του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(ζ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από οπαδούς της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (ζιβανία) κατά παράβαση του άρθρου 7 του κεφαλαίου VII της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022/23 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ .

Απόφαση: Πρόστιμο.

στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/09.02.2023 (23η αγωνιστική).