Αρχική Τελευταία Νέα Απαραίτητη από σήμερα η προσκόμιση παραπεμπτικού από προσωπικό ιατρό για ειδικούς ιατρούς

Απαραίτητη από σήμερα η προσκόμιση παραπεμπτικού από προσωπικό ιατρό για ειδικούς ιατρούς

Παραπεμπτικό από προσωπικό ή ειδικό ιατρό απαιτείται και για διαγνωστικές/απεικονιστικές εξετάσεις στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι που επιθυμούν να λάβουν υπηρεσίες από τα νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ, καλούνται να επισκέπτονται τον προσωπικό ιατρό τους για να εξασφαλίζουν το σχετικό παραπεμπτικό και να επικοινωνούν με το οικείο νοσηλευτήριο για τη διευθέτηση ραντεβού.

Το Υπουργείο Υγείας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αποφυγή ταλαιπωρίας, αναφέρει ότι οι κάρτες νοσηλείας για τους δικαιούχους των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ που εκδίδονται με βάση κριτήρια που ισχύουν σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι και τις 31 Μαΐου 2020 για υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής νοσηλείας στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ως εκ τούτου, προτρέπονται οι ασθενείς, των οποίων οι κάρτες νοσηλείας έχουν λήξει ή θα λήξουν, να επισκέπτονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) σε όλες τις επαρχίες για την ανανέωσή τους, ακολουθώντας την ισχύουσα διαδικασία.

Αναφορικά με την ενδονοσοκομειακή φροντίδα, καθώς και όλες τις υπηρεσίες που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ κατά τη 2η φάση, την 1η Ιουνίου 2020, όπως είναι υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, νοσηλευτικής, ΤΑΕΠ, ανακουφιστική φροντίδα, κτλ, οι ασθενείς που ήταν δικαιούχοι μέχρι τώρα θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούνται στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, ακολουθώντας τις ισχύουσες διαδικασίες.