Αρχική Τελευταία Νέα Απεβίωσε ο Νικόλας Σκουρίδης, o πρώτος Ελληνοκύπριος που εγκαταστάθηκε στα κατεχόμενα μετά...

Απεβίωσε ο Νικόλας Σκουρίδης, o πρώτος Ελληνοκύπριος που εγκαταστάθηκε στα κατεχόμενα μετά την εισβολή

Την είδηση του θανάτου του «πρώτου Ελληνοκύπριου που εγκαταστάθηκε στο βόρειο τμήμα της Κύπρου» μετά το 1974, μετέδωσε την Τρίτη η «Γενί Ντουζέν».

Σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό δημοσίευμα, «απεβίωσε ο Νικόλας Σκουρίδης, «ο πρώτος Ελληνοκύπριος που έχτισε σπίτι και εγκαταστάθηκε στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», του οποίου το οικόπεδο 349 τετραγωνικών μέτρων στη Λάρνακα της Λαπήθου επιστράφηκε το 2018 με απόφαση της επιτροπής ακίνητης περιουσίας».

Η κηδεία του Σκουρίδη θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 12:00.

Λίγο πριν τον θάνατο του, ο Σκουρίδης μίλησε στη «Γενί Ντουζέν» και δήλωσε ότι ήταν αποφασισμένος να εγκατασταθεί στη Λάρνακα της Λαπήθου, όπου επιθυμούσε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Σκουρίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους τελευταίους που έφυγαν από το χωριό στις 15 Αυγούστου 1974, ανέφερε στην τ/κ εφημερίδα ότι «όταν ήρθα στο χωριό το 2003 και είδα ότι το σπίτι μας καταστράφηκε, αυτή η κατάσταση με επηρέασε πολύ, ήμουν άρρωστος για μήνες.

Παρά την αποθάρρυνσή μου, δεν σταμάτησα να επισκέπτομαι το χωριό μου. Τόσο πολύ που προτιμούσα να έρχομαι στο χωριό και να πίνω τον καθημερινό μου καφέ με τους Τουρκοκύπριους».

Πηγή: KΥΠΕ

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθρο15 νέες θέσεις εργασίας – Η Medochemie προσλαμβάνει στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΓέμισαν τα σχολεία καθώς και το Υπ. Παιδείας με πανό κατά των εξετάσεων τετραμήνων (Photos)