Αρχική Τελευταία Νέα Απίστευτες καταγγελίες στο εκκλησιαστικό σκάνδαλο: «Δίναμε μαύρα χρήματα σε τσάντες φαρμακείου στον...

Απίστευτες καταγγελίες στο εκκλησιαστικό σκάνδαλο: «Δίναμε μαύρα χρήματα σε τσάντες φαρμακείου στον Ταμασού Ησαΐα»

Σοβαρές εξελίξεις και νέες καταγγελίες

 

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της Εφημερίδας Πολίτης, αποκαλύπτονται σοβαρές καταγγελίες σχετικά με υποθέσεις διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών προς τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο Γέροντας Νεκτάριος φέρεται να παρέδωσε “μαύρα” χρήματα, αδήλωτα και κρυφά, σε φακέλους και τσάντες.

Αποκαλύψεις περιλαμβάνουν επίσης κατηγορίες κατά αρχιμανδρίτη για ομοφυλοφιλία και χρηματικές συναλλαγές που είχαν ως σκοπό την ενίσχυση της Μητρόπολης Ταμασού.

Μοναχοί της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ κατέθεσαν γραπτές δηλώσεις στην Ιερά Σύνοδο, με τις οποίες κατηγορούν τον Μητροπολίτη για την κατασκευή υπόθεσης εναντίον του Γέροντα Νεκτάριου και ενός αρχιμανδρίτη, καθώς και για εκβιασμούς και παραποίηση πραγμάτων σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση μύρου στο Σταυρό για να “ξεγελιούνται οι πιστοί”.

Επιπλέον, αναφορές γίνονται στον εξαναγκασμό υπογραφής εγγράφων υπό απειλή, που επιβεβαιώνουν παραδοχές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με τον μοναχό να ανακαλεί όσα έχει προηγουμένως δηλώσει.

Τέλος, η κατάσταση γύρω από την κατοχή χρηματοκιβωτίου από την Μονή Οσίου Αββακούμ και οι προσπάθειες ανατροπής προηγούμενων ισχυρισμών συνθέτουν μια σύνθετη εικόνα καταγγελιών και αντικρουόμενων δηλώσεων, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τη διαφάνεια και την ηθική στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής ζωής.

Η επιστολή που δημοσιεύει ο Πολίτης: