Αρχική Τελευταία Νέα Απίστευτο αυτό που συνέβη σε 40χρονη γυναίκα: Την βάφτισαν καρκινοπαθή με λάθος...

Απίστευτο αυτό που συνέβη σε 40χρονη γυναίκα: Την βάφτισαν καρκινοπαθή με λάθος βιοψία (ΒΙΝΤΕΟ)

Mια συγκλονιστική υπόθεση έφερε στο φως ο Φιλελεύθερος. Ένα λάθος αποτέλεσμα βιοψίας είναι η αιτία που έφερε γυναίκα και την οικογένεια της αντιμέτωπους με σοβαρά ψυχικά τραύματα. Για το περιστατικό, τοποθετήθηκε και ο Διευθυντής του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος ανέφερε πως, η ασθενής δεν ξεκίνησε καμία θεραπεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενημέρωσαν την 40χρονη ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο με προσδόκιμο ζωής τους έξι μήνες, υποβλήθηκε σε κύκλο χημειοθεραπειών, εντούτοις μετά από επανέλεγχο του δείγματος της βιοψίας, απλά διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε άλλο ασθενή.

Την ίδια ώρα, άλλος ασθενής με καρκίνο ενδεχομένως σήμερα να μην λαμβάνει την εξειδικευμένη θεραπεία που χρειάζεται, καθώς το αποτέλεσμα της βιοψίας του, βγήκε καθαρό.

Συγκεκριμένα, εφιάλτης για την εν λόγω γυναίκα άρχισε τον Φεβρουάριο του 2023 όταν η ίδια παραπέμφθηκε από τον ιατρό της, στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου για να της ληφθεί δείγμα για βιοψία, το οποίο αποστάλθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για επιστημονικές εξετάσεις.

Μετά την πάροδο 20 ημερών η γυναίκα ενημερώθηκε ότι από το δειγματοληπτικό έλεγχο της βιοψίας, έπασχε από μεταστατικό καρκίνο με προσδόκιμο ζωής τους 6 μήνες.

Η παραπονούμενη όπως ισχυρίζεται, δεν αποδεχόταν τα αποτελέσματα που της είχαν δοθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε κύκλο χημειοθεραπειών, ζήτησε και προέβη σε επιστημονική εξέταση DNA της συγκεκριμένης δειγματοληψίας που καταδείκνυε ότι έχει μεταστατικό καρκίνο. Τότε ήταν που διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο δείγμα δεν άνηκε στην ίδια, αλλά σε άλλο άγνωστο άτομο.

Δεν ξεκίνησε καμία θεραπεία, λέει ο Διευθυντής του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Διευθυντής του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου, Πάνος Εργατούδης, ξεκαθάρισε πως δεν έχει δοθεί θεραπεία χημειοθεραπείας στην ασθενή και ούτε έχει προγραμματιστεί για να δοθεί η χημειοθεραπεία.

Συγκεκριμένα, είπε ότι, ο λόγος που δεν έγινε αυτό, είναι επειδή η διάγνωση που είχαν μπροστά τους οι γιατροί δεν συνομολογούσε στο να προγραμματιστεί η θεραπεία.

Όσον αφορά το δείγμα που στάλθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, εάν ήταν ουσιαστικά το σωστό δείγμα ή από άλλο άτομο, ο κ. Εργατούδης ανέφερε πως, «αυτό είναι υπό διερεύνηση και έχει διοριστεί ερευνών λειτουργός και ερευνά όλη τη διαδικασία στάδιο προς στάδιο».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως το λάθος έγινε στο σημείο της βιοψίας, απάντησε πως, «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, τι ακριβώς έχει γίνει».

Αναφορικά με το άλλο άτομο, πάλι, η διάγνωση δεν καταδείκνυε αυτό το οποίο έγραφε, άρα έγινε επανάληψη της βιοψίας και παίρνει ήδη θεραπεία.

Πηγή: ant1live.com

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΑκαριαίος ο θάνατος των πέντε στο υποβρύχιο Titan – Δείτε πως έγινε (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΚΥΠΡΟΣ: Ανακοινώθηκαν οι νέες θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία