Αρχική Τελευταία Νέα Από εργασίες που διεξάγονταν στην αποθήκη φαίνεται ότι προκλήθηκε η πυρκαγιά στο...

Από εργασίες που διεξάγονταν στην αποθήκη φαίνεται ότι προκλήθηκε η πυρκαγιά στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού

Από εργασίες που διεξάγονταν στην αποθήκη φαίνεται ότι προκλήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού.

Μιλώντας στο Τρίτο ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής, ανέφερε πως φαίνεται να υπήρξε ανάφλεξη, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολυουρεθάνη σε μορφή σκόνης, ήρθε σε επαφή με θερμά μέταλλα.

Η όλη επιχείρηση για κατάσβεση της πυρκαγιάς  διεξήχθη από την πυροσβεστκή υπηρεσία.O κύριος Κεττής, υπογράμμισε ακόμη πως το κράτος έχει επενδύσει και θα επενδύσει κι άλλα τεράστια ποσά σε θέματα πυρασφάλειας.

Τη διαφωνία του με την αναφορά του εκπροσώπου Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ότι το κράτος επενδύει τεράστια ποσά σε θέματα πυρασφάλειας, εξέφρασε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των εννέα κοινοτήτων Βασιλικού και κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά.

Μιλώντας στο “πρωινό δρομολόγιο” ο κύριος Φωκά, επεσήμανε πως το κράτος έχει επενδύσει μόνο για τη λειτουργία του πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή, ο οποίος – όπως είπε- δεν έχει ακόμη λειτουργήσει.

Επανέλαβε ότι η περιοχή είναι η πιο επιβαρυμενη απ’ όλες τις περιοχές της Κύπρου.

Υπενθύμισε πως αίτημα των εννέα κοινοτήτων είναι όπως γίνει μελέτη η οποία θα εξετάζει το θέμα της ρύπανσης που προκύπτει συνολικά απ’ όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Προειδοποίησε εκ νεου με δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ