Αρχική Τελευταία Νέα Από τα χαρτιά οι πωλήσεις των πύργων

Από τα χαρτιά οι πωλήσεις των πύργων

Θεαματικές πωλήσεις πραγματοποίησαν οι μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης τους πέντε πρώτους μήνες του έτους εκμεταλλευόμενες το δέλεαρ της έκδοσης κυπριακού διαβατηρίου σε επενδυτές από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αρκετοί από τους οποίους πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζαν που πέφτει η Κύπρος.

Προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε εμπλοκή από την εφαρμογή των νέων αυστηρότερων κριτηρίων στο κυπριακό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση από τα μέσα Μαΐου, οι εταιρείες ανάπτυξης έτρεξαν με χίλια και κατάφεραν να προπωλήσουν από τα σχέδια, μεγάλο μέρος της οικιστικής ανάπτυξης των πολυώροφων κτηρίων τους, που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην ακτογραμμή της Λεμεσού.

Όπως δήλωσε στη StockWatch, ο πρόεδρος του συνδέσμου επιχειρηματιών ανάπτυξης γης και οικοδομών Παντελής Λεπτός, τους πρώτους πέντε μήνες του χρόνου υπήρχε ανοδική τάση στην προσέλκυση ξένων επενδυτών, αντίθετα τον Ιούνιο παρατηρήθηκε ένα μούδιασμα της αγοράς.

Εξέφρασε την ελπίδα να επανέλθουν οι πωλήσεις στον κανονικό τους ρυθμό, διευκρινίζοντας ότι «πολλοί ξένοι επενδυτές βιάστηκαν να κάνουν τις αγορές τους πριν αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα αυστηρότερα κριτήρια που επέβαλε η κυβέρνηση συμμορφούμενη στις υποδείξεις της Κομισιόν».

Απόδειξη της έντονης προσπάθειας που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης οι οποίοι οργώνουν στην κυριολεξία τις χώρες με τους υποψήφιους επενδυτές με το χοντρό πορτοφόλι, αποτελούν τα ψηλά ποσοστά προπώλησης των οικιστικών μονάδων τους από τα χαρτιά, πριν ακόμη εξασφαλίσουν όλες τις απαραίτητες άδειες.

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy