Αρχική Τελευταία Νέα Με απόφαση του Δικαστηρίου, μονιμοποιούνται στο δημόσιο οι τέσσερις συνεργάτιδες του Νίκου...

Με απόφαση του Δικαστηρίου, μονιμοποιούνται στο δημόσιο οι τέσσερις συνεργάτιδες του Νίκου Αναστασιάδη

Δικαίωσε τις τέσσερις στενές συνεργάτιδες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, οι οποίες διεκδικούσαν τη μονιμοποίησή τους στο Δημόσιο με το καθεστώς του αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με την απόφαση, κηρύχθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός ο τερματισμός της απασχόλησής τους στο Δημόσιο από τη Βουλή. Έτσι, οι τέσσερις παραμένουν στο δημόσιο με καθεστώς αορίστου χρόνου. Σημειώνεται ότι υπηρετούσαν στο Προεδρικό ως συνεργάτιδες του Νίκου Αναστασιάδη και με βάση το συμβόλαιό τους, μετατράπηκαν σε εργοδοτούμενες αορίστου χρόνου.

Η Βουλή με τροποποίηση στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, κατόπιν εισήγησης της βουλεύτριας Ειρήνης Χαραλαμπίδου, αφαίρεσε από τις συγκεκριμένες συνεργάτιδες το καθεστώς του αορίστου χρόνου, θεωρώντας τη μονιμοποίησή τους στο Δημόσιο ως ένα εξόφθαλμο και απροκάλυπτο ρουσφέτι. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν οι τέσσερις συνεργάτιδες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας να καταθέσουν τον Νοέμβριο του 2022 αίτηση στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών ζητώντας την έκδοση διατάγματος με το οποίο να κηρύσσεται παράνομος και αντισυνταγματικός ο τερματισμός της απασχόλησής τους στο Δημόσιο από τη Βουλή. Παράλληλα, εξασφάλισαν διάταγμα του δικαστηρίου για παραμονή τους στη δημόσια υπηρεσία μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Με μισθούς άνω των €2.000

Οι τέσσερις συνεργάτιδες λάμβαναν και εξακολουθούν να λαμβάνουν τον μισθό που τους καθόρισε ο κ. Αναστασιάδης όταν τις εργοδότησε στο Προεδρικό με συμβόλαια. Η πρώτη σύμβουλος – αδελφότεκνη λαμβάνει σήμερα μηνιαίες μεικτές απολαβές ύψους €3.076, η δεύτερη σύμβουλος που χειριζόταν τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Νίκου Αναστασιάδη λαμβάνει μηνιαίο μισθό €2.771 και οι υπόλοιπες δύο ιδιαιτέρες γραμματείς μισθό €2.580 τον μήνα.