Αρχική Τελευταία Νέα Απόψε έρχεται ο Δαίδαλος! Κίτρινη προειδοποίηση

Απόψε έρχεται ο Δαίδαλος! Κίτρινη προειδοποίηση

Νέο, πολύ πιο υποσχόμενο βαρομετρικό χαμηλό εν ονόματι Δαίδαλος, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από απόψε, για περίπου 48-54 ώρες όπως μας ενημερώνει το Kitas Weather

Το όνομα Δαίδαλος το έχει πάρει μετά από ψηφοφορία της ομάδας των Καιροφίλων Κύπρου, αφού κρίθηκε αναγκαίο λόγω των έντονων και -πιθανόν- ακραίων φαινομένων που αναμένονται, κυρίως λόγω πολύ μεγάλων ποσοτήτων βροχής σε μεγάλη έκταση. Πιθανές ποσότητες βροχής από 15 έως 80 χιλιοστά.

Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να μας επηρεάσει σε 2 φάσεις. Η πρώτη φάση αναμένεται απόψε, κυρίως από τα μεσάνυχτα και μετά για 12 ώρες περίπου, όπου σε αυτό το διάστημα αναμένεται να μας επηρεάσουν αρκετές και παρατεταμένες βροχές καθώς και καταιγίδες από τα νότια. Οι πιο πολλές βροχές από την πρώτη φάση αναμένονται στο νότιο – νοτιοανατολικό μισό του νησιού, ορεινά ημιορεινά επαρχίας Λεμεσού – Λάρνακας και στα ανατολικά τμήματα του νησιού. Τοπικά, κυρίως σε αυτές τς περιοχές αναμένονται μεγάλες ποσότητες βροχής και πιθανόν να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο, ή και τοπικές πλημμύρες. Στο Τρόοδος, από τα 1600 μέτρα και άνω αναμένεται πυκνή χιονόπτωση ενώ από τα 1700 μέτρα και άνω, βαριά χιονόστρωση.

Μετά από πρόσκαιρη βελτίωση που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο το απόγευμα (μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται), αναμένεται σταδιακά να αρχίσει η δεύτερη φάση, όπου αρκετές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί, αρχικά από τα δυτικά και προοδευτικά μέχρι την Τετάρτη θα επηρεάσουν όλο το νησί. Οι πιο πολλές βροχές από τη δεύτερη φάση αναμένονται στο δυτικό-νοτιοδυτικό μισό του νησιού. Τοπικά, κυρίως σε αυτές τς περιοχές αναμένονται μεγάλες ποσότητες βροχής που πιθανόν να δημιουργήσουν τοπικά προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο ή και τοπικές πλημμύρες. Στο Τρόοδος, από τα 1600 μέτρα και άνω αναμένεται πυκνή χιονόπτωση ενώ από τα 1700 μέτρα και άνω, βαριά χιονόστρωση.

Γενικά αναμένεται ένα ιδιαίτερα βροχερό διάστημα για 48-54 ώρες και απ’ ότι φαίνεται, περίπου το 1/3 με 1/2 της συνολικής βροχής θα σημειωθεί πριν τις 8 αύριο το πρωί και θα συμπεριλαμβάνεται στο μήνα Δεκέμβριο, ανεβάζοντας περαιτέρω τη βροχόπτωση του μήνα γύρω στο 160-170%.

Πηγή: Kitas Weather