Αρχική Τελευταία Νέα Αποσύρει την υποψηφιότητα του τελευταία στιγμή ο Καρπασίας – Ο λόγος

Αποσύρει την υποψηφιότητα του τελευταία στιγμή ο Καρπασίας – Ο λόγος

Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία πλήρωσης του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του ιδίου.

Όπως αναφέρεται, ο Καρπασίας Χριστοφόρος όταν ανακοίνωνε το ενδιαφέρον του, ως Αρχιερέας, για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, δήλωνε με σαφήνεια ότι, «η διαδοχή για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία. Ένα γεγονός το οποίο έχει την αναφορά του στην ουσία της Εκκλησίας, η οποία είναι το Σώμα Χριστού. Συνεπώς, δεν μπορεί να αποτελεί μία συνήθη κοσμική διαδικασία, η οποία θα βγάζει προς τα έξω διεκδίκηση, αντιπαράθεση, συγκρούσεις και ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες».

Συνεπώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, «παρατηρούσα ότι, στο εκκλησιαστικό αυτό γεγονός δεν αναζητούμε τον καλύτερο γιατί απλώς δεν υπάρχει ο καλύτερος έναντι των άλλων, καθότι ο Προκαθήμενος μίας Εκκλησίας δεν αυτενεργεί, ούτε καθορίζει μονολιθικά, δεν επιβάλλει το δικό του πρόγραμμα, ούτε διοικεί από μόνος του, αλλά συνοδικά, συναινετικά, ενωτικά, αδελφικά, στο πνεύμα της αγάπης και της συνεννόησης μαζί με τους άλλους Αρχιερείς».

Προσθέτει ότι ως εκ τούτου, «δεδομένου του εκφρασθέντος ενδιαφέροντος αρκετών άξιων Αδελφών Συνοδικών να διακονήσουν από τη θέση του Αρχιεπισκόπου την Εκκλησία και γενικότερα τον τόπο μας και σε έμπρακτη και όχι απλά φραστική προσπάθεια να συμβάλω στην αναγκαία ενότητα δεν θα συμμετάσχω στην πρώτη φάση της διαδικασίας πλήρωσης του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου».

Σημειώνει ακόμη ότι «ως Αρχιερέας της Εκκλησίας μας, μέσα από το συνοδικό μας σύστημα και με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα των θέσεων, και με γνώμονα την ενότητα, θα συμπορευθώ με αγάπη και ειρήνη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, με όποιον και εάν εκλεγεί, προς ωφέλεια της Εκκλησίας και του Τόπου μας και προς δόξαν Θεού».

Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος ευχαριστεί όλους όσοι πίστεψαν στην προσέγγιση αυτής της εικόνας για την Εκκλησία, μια εικόνα καθαρά θεολογική και εκκλησιολογική, που θα προσεγγίζει τον άνθρωπο ψυχοσωματικά και θα καλύπτει όλες τις υπαρξιακές του ανάγκες.

«Ας γίνει η διαδικασία αυτή με πολλή προσευχή και σύνεση, αρχοντιά και φιλότιμο για να δικαιούμαστε και τη βοήθεια του Θεού», καταλήγει η ανακοίνωση.