Αρχική Τελευταία Νέα Αρχιεπίσκοπος: “Είναι καθαρά προσωπικές απόψεις του Μητροπολίτη Μόρφου…”

Αρχιεπίσκοπος: “Είναι καθαρά προσωπικές απόψεις του Μητροπολίτη Μόρφου…”

Την πρώτη αντίδραση του για τις περιβόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους και τις εκτρώσεις δημοσιοποιήσε η διαδικτιακή εκδοχή της εφημερίδας του Πολίτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε την αντίθεσή του με τις αναφορές του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους. Είπε πως οι δηλώσεις Μόρφου «δεν με εκφράζουν. Είναι καθαρά προσωπικές του απόψεις».

Τα βίντεο με την ομιλία του Μητροπολίτη προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με τον οχετό του Μητροπολίτη να φτάνει σε κάθε άκρη του πλανήτη μέσα από διεθνή πρακτορεία και μέσα κοινωνικής δυκτίωσης.

Αρχικά ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην «αιτία» που προκαλεί την ομοφυλοφιλία με τις περίφημες δηλώσεις του περι πρωκτικού σεξ, ενώ σημείωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν μια «ξεχωριστή και διακριτική» μυρωδιά.

Σε άλλο απόσπασμα της ομιλίας του που κυκλοφόρησε σήμερα, ο Μόρφου αναφέρθηκε στις δολοφονίες τις οποίες διέπραξε ο Νίκος Μεταξάς, λέγοντας ότι «μια χώρα που έχει τόσες εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατόν να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο».

Παρά τη διαφοροποίηση του Αρχιεπισκόπου από τις δηλώσεις Μόρφου, κανείς δεν ξεχνά τα δικά του λεγόμενα αφού ουκ ολίγες φορές καταφέρθηκε ενάντια στους γκέι.

Στο παρελθόν, άσκησε ρητορική μίσους με το πιο λαμπρό σημείο του να είναι η δήλωση του περί σχολείων για τους ομοφυλόφιλους έτσι ώστε να βγουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.