Αρχική Τελευταία Νέα Αρχίζει σήμερα η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου – Αρχή από τους οίκους...

Αρχίζει σήμερα η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου – Αρχή από τους οίκους ευγηρίας

Μιλώντας στο Τρίτο, η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Έλενα Παναγιωτοπούλου, ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, οι εμβολιασμοί θα επεκταθούν στις κλειστές δομές, όλων των επαρχιών.

Οι εμβολιασμοί όσον αφορά τα άτομα τα οποία διαμένουν σε κλειστές δομές, θα γίνονται από κινητές μονάδες.

Η κύρια Παναγιωτοπούλου εξήγησε ότι για τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων, δηλαδή τα άτομα άνω των 65 ετών, τους ανοσο-κατασταλμένους και τους επαγγελματίες υγείας, ενδεχομένως να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία. Σημείωσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, είναι πιθανόν, να διευθετείται ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμού.

Επιπρόσθετα, η Έλενα Παπαγιωτοπούλου ανέφερε ότι η συμπληρωματική δόση θα γίνεται με εμβόλια τεχνολογίας mRNA, και ως επί το πλείστον με το σκεύασμα της Pfizer. Διαβεβαίωσε την ίδια στιγμή, ότι η εναλλαγή από το εμβόλιο της AstraZeneca, σε αυτά της Pfizer ή της Moderna, δεν εγγυμονεί κινδύνους, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η κυρία Παναγιωτοπούλου ανέφερε, ακόμη, ότι η σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την τρίτη δόση, έχει απελευθερώσει τα χέρια των κρατών-μελών, ώστε να προχωρήσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους, όσον αφορά τον εμβολιασμό.