Αρχική Πρόσωπα Ασπίδα και ο Ιωνάς για την Αννίτα: «Κλείστε τα αυτιά σε όσους...

Ασπίδα και ο Ιωνάς για την Αννίτα: «Κλείστε τα αυτιά σε όσους θέτουν το εγώ πάνω από τον ΔΗΣΥ»

Κάλεσμα Ιωνά Νικολάου στους Συναγερμικούς – «Η πατρίδα μας χρειάζεται το ΔΗΣΥ ενωμένο και την Πρόεδρο και ηγεσία του ισχυρή» – Η ανακοίνωση του

Αυτούσια η δήλωση

«Τα όσα λέγονται και δημοσιεύονται τις τελευταίες μέρες για το Δημοκρατικό Συναγερμό δεν μπορούν να με αφήσουν αδιάφορο όταν αυτά στρέφονται κατά της ενότητας της παράταξης και της προσπάθειας της Ηγεσίας για την επανένωσή της, μετά την αποτυχία των Προεδρικών Εκλογών.
Νοιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση ως στέλεχος του κόμματος από της ίδρυσης της νεολαίας, να καλέσω τους Συναγερμικούς να κλείσουν τα αυτιά και τις πόρτες τους σε όσους έθεσαν και θέτουν το εγώ τους υπεράνω της ενότητας και του καλού της παράταξης μας.

Η αποτυχία στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών άφησε πολλές πικρίες και προβλήματα, όμως, οφείλουμε με ωριμότητα και υπευθυνότητα έναντι των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων που διαχρονικά πίστεψαν σ’ αυτό το κόμμα να διαχειριστούμε την αποτυχία με υπευθυνότητα και γνώμονα το καλό της πατρίδας και την ενότητα του κόμματος.

Η Κύπρος χρειάζεται ένα ισχυρό και δυνατό ΔΗΣΥ και η Πρόεδρος και η εκλεγείσα ηγεσία θα πρέπει να επιτελέσουν το ρόλο που τους ανατέθηκε από το Παγκύπριο Συνέδριο, να διαφυλάξουν την ενότητα του κόμματος και συλλογικά να εργαστούμε για να κλείσουμε τις ρωγμές, να διαφυλάξουμε τα θεμέλια του, να συνενώσουμε τα συναγερμικά στελέχη ανεξαρτήτως τι έπραξαν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Από τη στιγμή που για χάρη της ενότητας της παράταξης η τότε ηγεσία αποφάσισε να μην προχωρήσουν διαδικασίες διαγραφών, απόφαση η οποία υιοθετήθηκε από το Παγκύπριο Συνέδριο ή τουλάχιστο δεν διαφοροποιήθηκε, δεν χωρεί καμιά άλλη επιλογή παρά μόνο να σταθούμε και προσωπικά στέκω δίπλα από την ηγεσία και στηρίξουμε συνειδητά την Πρόεδρο του κόμματος και συμμετάσχουμε ενεργά και υπεύθυνα στη προσπάθεια για την επανένωση και διαφύλαξη της ενότητας του ΔΗΣΥ και του πρωτεύοντα ρόλου που πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ως υπεύθυνο κόμμα για το καλό του τόπου. Αυτό χρειάζεται ο τόπος, η πατρίδα μας και αυτό οφείλουμε να πράξουμε, παραμερίζοντας το εγώ, τις προσωπικές πικρίες και φιλοδοξίες.

Οφείλουμε πολλά σε αυτό τον κόσμο, έχουμε ευθύνες έναντι του, μας εμπιστεύτηκε κατά καιρούς κομματικά και πολιτειακά αξιώματα και τους χρωστάμε για όλα αυτά. Ο καθένας μας μπορεί να κάμει τη δική του αυτοκριτική, για τις ευθύνες και τις πράξεις του όλο αυτό το διάστημα, τόσο πριν όσο και μετά τις προεδρικές εκλογές, αν έπραξε ό,τι όφειλε να πράξει για την πατρίδα μας και ειδικότερα για την παράταξη και τον συναγερμικό κόσμο. Κατάληξη όλων μας πρέπει να είναι το καλό του κόμματος, η ενότητα και η διατήρηση ενός ισχυρού ΔΗΣΥ, τόσο ισχυρού που να μπορεί να διαδραματίζει το ρόλο που τάχθηκε να επιτελεί από της ίδρυσης του.

Ειδικότερα αυτές τις μέρες, όπου καταβάλλεται προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που έμειναν στο Κραν Μοντάνα, πιστεύω ότι η πατρίδα μας χρειάζεται το ΔΗΣΥ ενωμένο και την Πρόεδρο και ηγεσία του ισχυρή, με τα ηγετικά και ιστορικά στελέχη δίπλα της να τη στηρίζουν και να τη συνδράμουν με την ωριμότητα και τις εμπειρίες τους, ώστε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα να συμμετέχουμε σ’ αυτή την προσπάθεια ως το κόμμα που ιδρύθηκε με βασική πυξίδα την επίλυση του κυπριακού και την επανένωση της πατρίδας μας.

Αυτή είναι η ευθύνη μας την ώρα που προέχουν οι μεγάλοι στόχοι, το κοινό καλό και το καλό της πατρίδας μας».