Αρχική Τελευταία Νέα Γιατί η Αστυνομία κατήγγειλε το parody account «Jho Low» στο Twitter

Γιατί η Αστυνομία κατήγγειλε το parody account «Jho Low» στο Twitter

Η Αστυνομία εξηγεί γιατί απευθύνθηκε στο «Χ» (Twitter) για λογαριασμό παρωδία και τοποθετείται, με ανακοίνωσή της. σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Πρόεδρος Δημοκρατίας – Επεδίωξε να βάλει φίμωτρο στον Jho Low».

Η Αστυνομία, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει συγκεκριμένα πως μετά από παράπονα που λήφθηκαν από αριθμό προσώπων, σε σχέση με συγκεκριμένο λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προχώρησε σε ενημέρωση της πλατφόρμας, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραβίασης των όρων χρήσης που η ίδια η εταιρεία θέτει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η ενημέρωση της πλατφόρμας έγινε μετά την υποβολή παραπόνων στην Αστυνομία, που αφορούσαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό και όχι μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα.

«Αυτή είναι μία διαδικασία που ακολουθείται, όταν υποβάλλονται παράπονα από πολίτες για λογαριασμούς, που ενδεχομένως να παραβιάζουν συγκεκριμένους όρους χρήσης», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Η Αστυνομία δηλώνει, τέλος, ότι «δεν έχει την εξουσία να κλείνει λογαριασμούς σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και ούτε έχει σκοπό να φιμώσει οποιοδήποτε πρόσωπο», σημειώνοντας ότι «υπήρξαν καταγγελίες και ακολουθήθηκε η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις».

Το δημοσίευμα του «Π» αναφέρει ότι η προσπάθεια φίμωσης του γνωστού λογαριασμού «Jho Low- Προεδρικός βαφτιστικός» από το Twitter έπεσε στο κενό, αφού το Μέσο απέρριψε αναφορά που έλαβε από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας με την οποία ζητούσε κλείσιμο του «ενοχλητικού» λογαριασμού. Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες της ότι «εκείνος που ζήτησε επίμονα να γίνει η αναφορά στο Twitter, είναι ο ΠτΔ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΈναρξη εργασιών για το επίσημο συνεργείο της Bentley στην Κύπρο
Επόμενο άρθροGurupolitico: Αντραπείτε!