Αρχική Κανάλι 6 Αστυνομία – Θανατηφόρο 2012: «Θα μιλήσουμε με την οικογένεια του 17χρονου Λοΐζου…»

Αστυνομία – Θανατηφόρο 2012: «Θα μιλήσουμε με την οικογένεια του 17χρονου Λοΐζου…»

Η Αστυνομία θα προγραμματίσει να μιλήσει με την οικογένεια του 17χρονου Ανδρέα Λοΐζου και στην βάση των όποιων νέων πληροφοριών, θα επανεξετάσει την υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου του 2012, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Με αφορμή επιστολή της οικογένειας, η οποία ζητά την επανεξέταση της ανεξιχνίαστης τροχαίας σύγκρουσης του 2012, «ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», ο κ. Ανδρέου κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται για την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι δηλώσεις της Αστυνομίας στα ΜΜΕ, «δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, μεταξύ άλλων ότι οι μαρτυρίες ήταν μόνο δύο προσώπων, πράγμα αναληθές γιατί υπήρχαν πολλοί μάρτυρες και ότι η Αστυνομία επισκέφθηκε πολλές φορές την οικογένειά, πράγμα το οποίο δεν ευσταθεί καθότι πέραν της μιας φοράς που τους επισκέφθηκαν, δεν επικοινώνησε ξανά κανένας μαζί τους».

Όπως είπε ο Χρίστος Ανδρέου, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, ημερομηνίας 23 Μαρτίου, δεν αναφέρεται σε μάρτυρες, «που σίγουρα δεν είναι δυο, ούτε αναφερθήκαν για επαφές που είχαν με την οικογένεια».

Σημείωσε ακόμη πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που ζήτησε από τον ανακριτή της υπόθεσης, η Αστυνομία συναντήθηκε τουλάχιστον τρεις φορές με μέλη της οικογένειας και υπήρχε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με άλλο συγγενικό πρόσωπο.

Η Αστυνομία, συνέχισε, διερεύνησε την υπόθεση, σχηματίστηκε φάκελος, συνελήφθη ένα πρόσωπο, το οποίο όμως δεν οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, αφού από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η πρωτογενής αιτία πρόκλησης του θανατηφόρου.

Πηγή: Κανάλι 6