Αρχική Τελευταία Νέα Αυτοί θα στελεχώνουν το νέο υπουργικό συμβούλιο

Αυτοί θα στελεχώνουν το νέο υπουργικό συμβούλιο

Υπουργός Εξωτερικών διορίζεται ο Κωνσταντίνος Κόμπος, Εσωτερικών ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, Οικονομικών ο Μάκης Κεραυνός και Άμυνας ο Μιχάλης Γιωργάλλας.

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναλαμβάνει η Αθηνά Μιχαηλίδου, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο Αλέξης Βαφειάδης και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διορίζεται ο Πέτρος Ξενοφώντος, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γιάννης Παναγιώτου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως η Άννα Προκοπίου και Υπουργός Υγείας η Πόπη Κανάρη.

Υφυπουργός παρά τω Προέδρω διορίζεται η Ειρήνη Πική, Υφυπουργός Ναυτιλίας η Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Τουρισμού ο Κώστας Κουμής, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ο Φίλιππος Χατζηζαχαρία, Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας η Μαριλένα Ευαγγέλου και Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος διορίζεται ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος η Δόξα Κωμοδρόμου.

Διευθυντής του Γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας διορίζεται ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας διορίζεται η Μαριλένα Ραουνά και Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου η Πηνελόπη Παπαβασιλείου.

Επίτροπος Ισότητας των Φύλων διορίζεται η Τζόζη Χριστοδούλου και Επίτροπος Περιβάλλοντος η Μαρία Παναγιώτου.