Αρχική Τελευταία Νέα Αυξημένες αφίξεις μεταναστών δια θαλάσσης καταγράφηκαν το Σαββατοκυρίακο

Αυξημένες αφίξεις μεταναστών δια θαλάσσης καταγράφηκαν το Σαββατοκυρίακο

Συγκεκριμένα, έφτασαν 40 άτομα το Σάββατο και χθες 224 άτομα (σε 2 βάρκες, 142 και 82). Πρόκειται για Σύρους που έφτασαν στην Κύπρο από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, υπάρχουν επίσης πληροφορίες για μεγάλο αριθμό προσώπων που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν προς Κύπρο.

Επίσης, έγινε επιχείρηση για συλλήψεις διακινητών. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 10 άτομα και διερευνόνται κι άλλα στη βάση πληροφοριών.

Οι αφίξεις και οι πληροφορίες προκαλούν έντονη ανησυχία στις Αρχές της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι η κατάσταση στην περιοχή, αυξάνει τις πιέσεις με αφίξεις παράτυπων μεταναστών και περιορίζει παράλληλα τις δυνατότητες για επαρκείς και συντονισμένους ελέγχους, ειδικά από τις Αρχές του Λιβάνου για αποκοπή των βαρκών.

Έχουν δοθεί οδηγίες από τον Υπουργό Εσωτερικών και όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και συντονισμό, ωστόσο επαναλαμβάνεται ότι οι δυνατότητες σε πόρους και υποδομές δεν είναι απεριόριστες και τόσο το ΚεΠΥ Πουρνάρα αλλά και τα υπόλοιπα Κέντρα μπορούν να εξυπηρετήσουν/φιλοξενήσουν έως συγκεκριμένο αριθμό.