Αρχική BusinessNews Berengaria: Ο θρύλος ξαναγεννιέται

Berengaria: Ο θρύλος ξαναγεννιέται

Όπως ο φοίνικας ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, έτσι και το θρυλικό ξενοδοχείο Berengaria στον Πρόδρομο θα αποκτά σταδιακά τη χαμένη του λάμψη και αίγλη. Ορίζοντας αποπεράτωσης του έργου, που ανέλαβε η bbf®, είναι το 2026, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη συνέντευξή τους οι Μάριος Οικονομίδης και Μαρία Ακκελίδου, διευθυντές του ομώνυμου αρχιτεκτονικού γραφείου, στους οποίους ανατέθηκε η μελέτη του τεράστιου πρότζεκτ. Μιλούν επίσης για το μεγαλεπήβολο έργο, Marco Polo, που βρίσκεται ήδη στα σκαριά και πάλι σε συνεργασία με την bbf:.

Μιλήστε μας πρώτα για τη μελέτη του Berengaria, που αναλάβατε ως Μ. Οικονομίδης – Μ. Ακκελίδου Αρχιτέκτονες Ε.Π.Ε., σε συνεργασία με την bbf:.

Πρέπει να πούμε καταρχάς ότι είναι με μεγάλο ενθουσιασμό που αναλάβαμε τη μελέτη του Berengaria, του μεγαλεπήβολου αυτού έργου, που αποτελείται από το διατηρητέο κτίριο Berengaria και από 36 επαύλεις, μεζονέτες και studios. Ανεβαίνοντας τον δρόμο με τα παλιά κέδρα, ο επισκέπτης θα αντικρίζει τη μεγαλοπρεπή είσοδο του ξενοδοχείου, που αναπαλαιώνεται στην αρχική της μορφή.

Το χαρακτηριστικό κλιμακοστάσιο στην είσοδο συντηρείται και κυριαρχεί.

Στο ισόγειο ο επισκέπτης κατευθύνεται στο πολυτελές εστιατόριο, στην καφετέρια και στα καθιστικά με το τζάκι και το αναγνωστήριο. Ο χώρος προγεύματος χωροθετείται σε μια νέα κατασκευή με μεγάλες γυάλινες θύρες, με θέα στο δάσος.

Συνέχεια στο inbusinessnews.reporter.com.cy