Αρχική Τελευταία Νέα Μετά την Black Friday έρχεται το Σούπερ Σάββατο στις ΗΠΑ

Μετά την Black Friday έρχεται το Σούπερ Σάββατο στις ΗΠΑ

Το Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα παρατηρείται καταναλωτική φρενίτιδα στα αμερικανικά καταστήματα.

Τζίρο σε επίπεδα-ρεκόρ αναμένουν οι αμερικανικές εταιρείες λιανικής στη διάρκεια του Σούπερ Σαββάτου -δηλαδή του Σαββάτου πριν από τα Χριστούγεννα- καθώς μεσολάβησαν λιγότερες εργάσιμες ημέρες μεταξύ της αργίας των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων και οι Αμερικανοί καταναλωτές θα σπεύσουν για τα ψώνια κι δώρα της τελευταίας στιγμής.

Τα τελευταία χρόνια, το Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα παρατηρείται μεγάλη αύξηση της κίνησης στα καταστήματα, με τους ομίλους λιανικής να διατηρούν μεγάλες προσφορές καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Οι συνολικές πωλήσεις το Σούπερ Σάββατο προσεγγίζουν τον τζίρο της Μαύρης Παρασκευής, της ημέρας μετά την αργία των Ευχαριστιών που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι το φετινό Σούπερ Σάββατο θα αποτελέσει την ημέρα με τη μεγαλύτερη καταναλωτική δραστηριότητα για φέτος

Ο Κρεγκ Τζόνσον, πρόεδρος της Customer Growth Partners, αναμένει δαπάνες 34 δισ. δολαρίων από τους Αμερικανούς καταναλωτές το Σάββατο. Οι εκτιμήσεις συμπεριλαμβάνουν τόσο αγορές σε φυσικό κατάστημα όσο και μέσω διαδικτύου. Οι πωλήσεις τη Μαύρη Παρασκευή ανήλθαν στ 31,5 δισ. δολάρια.

Παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, χάρη στις θετικές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr