Αρχική Τελευταία Νέα Χειροπέδες σε 48χρονο στη Λεμεσό – Παρουσίασε πλαστή ταυτότητα στην ΥΑΜ

Χειροπέδες σε 48χρονο στη Λεμεσό – Παρουσίασε πλαστή ταυτότητα στην ΥΑΜ

Στη σύλληψη 48χρονου προχώρησε η Αστυνομία, στη Λεμεσό, ο οποίος φέρεται να παρουσίασε πλαστή ταυτότητα, με σκοπό την εξασφάλιση βεβαίωσης εγγραφής ως ευρωπαίος πολίτης.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, ο 48χρονος επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, παρουσιάζοντας δελτίο ταυτότητας Κροατίας, η οποία έφερε τη φωτογραφία του και τα πλήρη στοιχεία του.

Από περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκε πρόσωπο με τα ίδια στοιχεία, το οποίο αφίχθηκε στο νησί μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, αλλά με διαβατήριο Σερβίας και στο οποίο είχε παραχωρηθεί άδεια παραμονής ως επισκέπτης, που ωστόσο είχε λήξει.

Περαιτέρω, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος αναγνώρισης γνησιότητας εγγράφων, διαπιστώθηκε ότι το δελτίο ταυτότητας ήταν πλαστό, καθώς δεν αναγνωρίζονταν τα σημεία ασφαλείας του και δεν περιείχε υδατογράφημα.

Ανακρινόμενος προφορικά, ο ύποπτος φέρεται να παραδέχθηκε ότι παρουσίασε πλαστή ταυτότητα.

Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόπειρας εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και παράνομης παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ