Αρχική Τελευταία Νέα Χρηματική ποινή σε νεαρή για θανατηφόρο στην Λεμεσό – «Μοιραίο στιγμιαίο λάθος»

Χρηματική ποινή σε νεαρή για θανατηφόρο στην Λεμεσό – «Μοιραίο στιγμιαίο λάθος»

Χρηματική ποινή ύψους 3 χιλιάδων ευρώ, έξι βαθμούς ποινής και στέρησης της άδειας οδήγησης για 12 μήνες, είναι η ποινή που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 26χρονη για θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2015.
 
Θύμα ο Σάββας Σπανού, 90 ετών, από τη Λεμεσό ο οποίος ενώ διασταύρωνε το δρόμο με τη σύζυγο του 70 ετών, παρασύρθηκαν από όχημα που οδηγούσε η 24χρονη (τότε).
 
Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν τόσο ο 90χρονος, όσο και η 70χρονη. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 90χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
 
Το δικαστήριο στην απόφαση του ανέφερε ότι η 26χρονη μητέρα όφειλε μεν να αντιληφθεί την ύπαρξη και παρουσία των 2 πεζών στον δρόμο, ωστόσο επρόκειτο για μοιραίο στιγμιαίο λάθος και αβλεψία της κατηγορούμενης.
 
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η νεαρή αντιλήφθηκε τους πεζούς μόλις σε απόσταση ενός μέτρου ενώ δεν καταδεικνύεται από τα γεγονότα ότι πριν την σύγκρουση η κατηγορούμενη οδηγούσε με οποιοδήποτε εγωιστικό ή αδιάφορο τρόπο για την ασφάλεια των άλλων χρηστών του δρόμου.
 
Επίσης λήφθηκε υπόψη ότι η νεαρή δεν οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω υπήρχε υπόγεια διάβαση πεζών κυκλικού κόμβου.
 
Πηγή: Reporter