Αρχική Τελευταία Νέα Χρονιά σταθμός το 2022 για την Λεμεσό – 7 έργα ολοκληρώθηκαν

Χρονιά σταθμός το 2022 για την Λεμεσό – 7 έργα ολοκληρώθηκαν

Το 2022 ήταν η χρονιά που η Λεμεσός έθεσε τις βάσεις για να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, προς όφελος των δημοτών και του περιβάλλοντος. Μια χρονιά σταθμός με αρκετά και σημαντικά έργα που καθιστούν τη Λεμεσό μια σύγχρονή Ευρωπαϊκή πόλη και που συνέβαλαν σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Προς επίτευξη των στόχων αυτών, τα τελευταία χρόνια υλοποιήσαμε ή θέσαμε σε πορεία               υλοποίησης δεκάδες μεγάλα και μικρότερα έργα.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας Γαλάζιας Οικονομίας του Δήμου Λεμεσού, σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου, έγινε η παρουσίαση Απολογισμού του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για το έτος 2022.

7 έργα ολοκληρώθηκαν το 2022, άλλα 7 βρίσκονται υπό κατασκευή και 13 στο στάδιο της προσφοροδότησης ή του σχεδιασμού. Σημείο αναφοράς  τα αντιπλημμυρικά Έργα Μείζονος Λεμεσού και του Κέντρου Πόλης από το ΣΑΛΑ, τα οποία άρχισαν ήδη να συνεισφέρουν στην επί σειρά ετών αναμενόμενη προστασία της πόλης μας από τις πλημμύρες, άλλα 3 αναπτυξιακά έργα στρατηγικής σημασίας και 7 πολεοδομικά έργα υποδομής. Παράλληλα το 2022 ήταν η χρονιά που ο Δήμος Λεμεσού ξεκίνησε την προώθηση μεσοπρόθεσμων έργων για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, μπαίνοντας δυναμικά στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Την ίδια ώρα, παραμένει προτεραιότητα η ολιστική και ολοκληρωμένη παροχή κοινωνικής μέριμνας προς τους δημότες και διαχρονικά ο πολιτισμός.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος παρουσίασε τον Απολογισμό για το έτος 2022, θέλησε να ευχαριστήσει τον Αντιδήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δημοτικό Γραμματέα, τον Δημοτικό Μηχανικό και τους προϊσταμένους και το προσωπικό των τμημάτων του Δήμου Λεμεσού.

«Χωρίς τη συνεργασία όλων δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα και τα πάντα γίνονται στη βάση αυτής της συνεργασίας και της συλλογικότητας σε στόχους και στις μεθόδους που χρησιμοποιούμε» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λεμεσού και συνέχισε με την παρουσίαση του έργου του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2022.

Ως σύγχρονη πόλη, η Λεμεσός έχει καταστεί ελκυστικός προορισμός για διεθνώς φημισμένες εταιρείες οι οποίες επιλέγουν την πόλη μας για έδρα αλλά και για επέκταση των εργασιών τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πόλη μας έχει εξελιχθεί, σε ένα κορυφαίο επιχειρηματικό κέντρο ενώ παραμένει ένα παγκόσμιο κέντρο ναυτιλίας και μάλιστα τα τελευταία χρόνια μετατρέπεται σε ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο τεχνολογιών πληροφορικής.

Ο στρατηγικός στόχος του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου από την αρχή, ήταν να τεθεί η πόλη σε τροχιά ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης που να αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών.