Αρχική Τελευταία Νέα Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Εκκενώνονται Τμήματα για να φιλοξενήσουν ασθενείς με Covid-19

Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Εκκενώνονται Τμήματα για να φιλοξενήσουν ασθενείς με Covid-19

Εκκενώνονται Τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για να φιλοξενήσουν ασθενείς με Covid-19 – Ώστε να υπάρξουν διαθέσιμες κλίνες – Άδειασαν το Ορθοπεδικό, το Χειρουργικό και το Γυναικολογικό Τμήμα

Εκκενώνονται και άλλοι θάλαμοι και Τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς και νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία και άλλων ατόμων, που ενδεχομένως νοσήσουν με Covid-19.

Πληροφορίες που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, ειδικά τις τελευταίες μέρες, αποφασίστηκε από τον ΟΚΥπΥ να εκκενωθούν και άλλοι θάλαμοι και Τμήματα του Νοσοκομείου Αναφοράς, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για να χρησιμοποιηθούν για ασθενείς με Covid-19.

Συγκεκριμένα, εκτός από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, που εκκενώθηκε από την περασμένη εβδομάδα και το Παιδιατρικό Τμήμα που ήδη φιλοξενεί ασθενείς με κορωνοϊό, χθες άδειασαν το Ορθοπεδικό, το Χειρουργικό και το Γυναικολογικό Τμήμα, ενώ το προσωπικό που εργαζόταν στους θαλάμους αυτούς, μεταφέρθηκε στις κλινικές Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε χθες στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου «το Νοσοκομείο Αναφοράς είναι επαρκώς στελεχωμένο με άρτιο ιατρικό εξοπλισμό, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό ώστε να αντεπεξέλθει στην αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό που ενδεχομένως να χρειαστούν νοσηλεία».

Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη, το προσωπικό που στελεχώνει τις κλινικές Covid-19 «λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από λοιμωξιολόγο και τους νοσηλευτές των λοιμώξεων, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα τους και για τη δική τους προστασία αλλά και για την προστασία των ασθενών, από τυχόν εξάπλωση του κορωνοϊού. Το προσωπικό λαμβάνει στο Νοσοκομείο ειδική εκπαίδευση η οποία διαρκεί δύο περίπου 24ωρα, ενώ τυγχάνουν συνεχούς εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τα θετικά κρούσματα εντός του προσωπικού να είναι πολύ περιορισμένα».

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένουν ανοικτά η Καρδιολογική Κλινική, το Τμήμα Αιμοκάθαρσης, τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.