Αρχική Τελευταία Νέα ΤΕΠΑΚ και Αμερικανική Πρεσβεία ανανέωσαν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του κέντρου...

ΤΕΠΑΚ και Αμερικανική Πρεσβεία ανανέωσαν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του κέντρου καινοτομίας του Πανεπιστημίου «CUTing Edge»

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στην Κύπρο προχώρησαν στην ανανέωση του μεταξύ τους Μνημονίου Συνεργασίας, στο πλαίσιο του κέντρου καινοτομίας του Πανεπιστημίου «CUTing Edge -American Space», το οποίο χρηματοδοτείται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, την ανανέωση του Μνημονίου υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και εκ μέρους της Αμερικανικής Πρεσβείας, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας, κα Denise Jobin Welch. Η ανανέωση του Μνημονίου προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και της Αμερικανικής Πρεσβείας για ακόμη δυο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου στην αίθουσα της Συγκλήτου, στο κτήριο της Πρυτανείας, έγινε ανασκόπηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και της Αμερικανικής Πρεσβείας στο πλαίσιο του «CUTing Edge -American Space» και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς της τεχνολογίας και της επιστήμης ως επίσης ανάπτυξης κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης Ζαφείρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη επίσκεψη της Αμερικανίδας Πρέσβεως, κυρίας Judith G. Garber, στο ΤΕΠΑΚ κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών καθώς επίσης οι ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και αμερικανικών πανεπιστημίων.

Από την πλευρά της, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας, κα Denise Jobin Welch εξέφρασε τη χαρά της για την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας που αφορά στο «CUTing Edge -American Space» για ακόμη δύο χρόνια. «Η Πρεσβεία και το Πανεπιστήμιο συνεργάζονται στενά από τη λειτουργία του Κέντρου, τον Μάιο του 2014, μέχρι σήμερα», ανέφερε η κα Welch, κάνοντας λόγο για μια επιτυχημένη συνεργασία «η οποία μας επέτρεψε να εργαστούμε μαζί για την προώθηση της καινοτομίας, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ανέφερε επίσης ότι το CUTing Edge είναι μέλος της ομάδας των American Spaces, η οποία αποτελείται από περισσότερα από 600 American Spaces σε όλο τον κόσμο. «Το CUTing Edge δεν είναι ένα απλό μέλος της ομάδας αυτής. Είναι ένα από τα κορυφαία American Spaces του προγράμματος και έχει εφαρμόσει αρκετά καινοτόμα προγράμματα και πρακτικές», πρόσθεσε.

«Αυτό οφείλεται στη στήριξη που έλαβε από το Πανεπιστήμιο και το Γραφείο του Πρύτανη», ανέφερε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας, χαρακτηρίζοντας, τέλος, τον Υπεύθυνο του Cutting Edge, κ. Δημήτρη Μπόγλου και την ομάδα του ως την κινητήρια δύναμη για τη λειτουργία και ανάπτυξη του Κέντρου.

Παρόντες στην εκδήλωση, εκ μέρους του Πανεπιστημίου, ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Παναγιώτης Θεοδοσίου, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ Κώστας Χόππας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης, κ. Μαρίνος Βουκής και ο Υπεύθυνος του CUTing Edge, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Κέντρου Γλωσσών κ. Δημήτρης Μπόγλου.