Αρχική Τελευταία Νέα Δανία: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία για τα αυτοκίνητα τη νύχτα σε δρόμους της...

Δανία: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία για τα αυτοκίνητα τη νύχτα σε δρόμους της Κοπεγχάγης – Ο λόγος

Η κυκλοφορία θα απαγορευτεί τη νύχτα σε ορισμένους δρόμους στο κέντρο της Κοπεγχάγης από την 1η Ιουνίου για να διασφαλιστεί η τάξη στη νυχτερινή ζωή της Δανίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι δρόμοι αυτοί βρίσκονται σε πολυσύχναστες συνοικίες της πρωτεύουσας (644.000 κάτοικοι), αποτελούν μέρος των λεγόμενων ζωνών «νυχτερινής ζωής», η περίμετρος των οποίων έχει διευρυνθεί ελαφρώς και παρακολουθείται ιδιαίτερα από την αστυνομία.

“Οι οδηγοί παρελαύνουν με αυτοκίνητα σε περιοχές νυχτερινής διασκέδασης, επιταχύνουν έντονα, ακούνε δυνατή μουσική, φωνάζουν στους περαστικούς και γενικά δημιουργούν ανασφάλεια και επικίνδυνες καταστάσεις κυκλοφορίας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Τόμι Λόρσεν.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 κορωνών (403 ευρώ). Οι ζώνες αυτές βρίσκονται κοντά στο δημαρχείο, τον πεζόδρομο και την πρώην συνοικία των σφαγείων.

Οι κάτοικοι, τα ταξί και οι βασικές μεταφορές δεν θα επηρεαστούν από αυτή την απαγόρευση, η οποία θα ισχύει καθημερινά από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ., σύμφωνα με τη νομοθεσία της Δανίας.