Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Παράνομες παραγελείες και εμπόριο από το Dark Web – Σύλληψη με...

Λεμεσός: Παράνομες παραγελείες και εμπόριο από το Dark Web – Σύλληψη με εντολή της Interpol

Με εντολή της Ιντερπόλ οδηγήθηκε η Αστυνομία Κύπρου και κλιμάκιο της επαρχίας Λεμεσού σε κρυψώνα και οπλοστάσιο που διατηρούσε 37χρονος Ολλανδός στο χωριό Ακρούντα. Το μήνυμα κοινοποιούσε στις κυπριακές αρχές ότι ο 37χρονος είχε εισαγάγει τον περασμένο Μάιο μέσω του dark web όπλο και φυσίγγια.

Αμέσως εξασφαλίστηκε ένταλμα και μέλη του του ΤΑΕ Αρχηγείου, του ΤΑΕ Λεμεσού, του Κλάδου Πληροφοριών, της ΜΜΑΔ, του Κλάδου Κύνων και Πυροτεχνουργών μετέβησαν για έρευνα στο σπίτι του υπόπτου στο χωριό Ακρούντα. Η αστυνομία περισύλλεξε ένα έμφορτο πιστόλι, , 47 πλήρη φυσίγγια 38 χιλιοστών, ένα έμφορτο περίστροφο με σφαιρίδια 4 χιλιοστών, δύο κουτιά με αριθμό σφαιριδίων, ένα οπλοτόξο με τηλεφακό και πέντε βέλη, δύο σπαστήρες με ίχνη κάνναβης καθώς και σύνεργα καπνίσματος, ένα σακούλι με άγνωστη ουσία που πιστεύεται ότι είναι ναρκωτικά, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας μικρουπολογιστής και μέσα αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων. Έρευνα διενεργήθηκε επίσης στο γραφείο του στην εταιρεία όπου εργάζεται, από όπου παραλήφθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ανάκριση του υπόπτου, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον οπλισμό τον κατέχει για δική του ασφάλεια. Ενώ δικαιολογώντας την παρουσία μικρής ποσότητας κάνναβης ισχυρίστηκε ότι παλιότερα ήταν χρήστης κάνναβης.

Ο 37χρονος τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την 6ήμερη προφυλάκισή του προς συνέχιση των αστυνομικών ερευνών και εξετάσεων γύρω από την σοβαρή υπόθεση.