Αρχική Τελευταία Νέα «Δε θα τα βάψουμε μαύρα. Θα τα βάψουμε πολύχρωμα» λένε οι κάτοικοι...

«Δε θα τα βάψουμε μαύρα. Θα τα βάψουμε πολύχρωμα» λένε οι κάτοικοι του Αρακαπά

Λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά σε χωριά της Ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού, οι κάτοικοι αλλά και αρκετός άλλος κόσμος θέλει να δώσει ξανά ζωή στα αποκαΐδια της φωτιάς.

Γι’ αυτό ξεκίνησε πρωτοβουλία μέσω της 24χρονης Χριστίνα Χριστοφή, έτσι ώστε να δοθεί χρώμα στο χωριό του Αρακαπά, καθώς ακόμη δεν μπορεί να γίνει αναδάσωση.

Έχει δημιουργηθεί εκδήλωση στο Facebook με όνομα Δε θα τα βάψουμε μαύρα. Θα τα βάψουμε πολύχρωμα με στόχο την 1η Αυγούστου με την βοήθεια εθελοντών, καλλιτεχνών, εικαστικών και γραφιστών να ξεκινήσει εξωτερικός εξωραϊσμός με μπογιές.

Όπως αναφέρει η διοργανώτρια: «Μίλησα ήδη με τον Κοινοτάρχη του Αρακαπά και θέλει και αυτός μαζί με εμάς να δώσει ζωή στο χωριό. Πρότεινε να ζωγραφίσουμε τον τοίχο του γηπέδου, του οικήματος του χωριού και οποιοδήποτε άλλο τοίχο δεν είναι ιδιωτικός. Φυσικά αν υπάρχουν και ιδιοκτήτες σπιτιών που θέλουν να ζωγραφιστούν οι μαύροι τοίχοι τους μπορούμε να το κάνουμε».

Η Χριστίνα, όπως μας ανέφερε, δεν απευθύνεται μόνο σε καλλιτέχνες αλλά σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως. «Η ιδέα μου είναι οι καλλιτέχνες να κάνουν τα περιγράμματα και να καθοδηγήσουν τον απλό κόσμο, που δεν είμαστε ζωγράφοι, να τα ζωγραφίσουμε. Έτσι ώστε να εμπλακούμε όλοι. Επειδή και οι κάτοικοι του χωριού πρέπει να κρατήσουν το πινέλο, να νιώσουν ότι οι τοίχοι είναι δικοί τους γιατί όντως είναι δικοί τους».