Αρχική BusinessNews Η Λεμεσός αλλάζει πρόσωπο! Επίσημη πρώτη για το Delmar, ολοκληρώνεται το The...

Η Λεμεσός αλλάζει πρόσωπο! Επίσημη πρώτη για το Delmar, ολοκληρώνεται το The Oval, στα σκαριά νέα μεγάλα έργα

oval

Λεμεσός: Σημείο αναφοράς στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή

Στον ορίζοντα της Λεμεσού άρχισαν να ανεβαίνουν τα έργα που φιλοδοξούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αρκετά άλλα βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού, με τους ιδιοκτήτες να στοχεύουν σε επενδυτές από το εξωτερικό.
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη παρουσίαση των σχεδίων του Delmar, ενός από τα πλέον φιλόδοξα έργα ανάπτυξης που σχεδιάστηκαν ποτέ στην Κύπρο, ιδιοκτησίας της κοινοπραξίας των ομίλων Leptos και D. Zavos. Η παρουσίαση του έργου στον οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, καθώς και στα μέσα ενημέρωσης, θα γίνει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου από τους επικεφαλής των δύο ομίλων, Παντελή Λεπτό και Μιχάλη Ζαβό, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.
 
Το έργο θα κατασκευαστεί στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού (ανατολικά της Τουριστικής Περιοχής Γερμασόγειας) και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Θα αποτελείται από δύο πολυτελείς πύργους, πρωτοποριακού σχεδιασμού και κατασκευής, με 168 διαμερίσματα με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.
 
Στην ίδια περιοχή ανεγείρεται το iHome, έργο του Ομίλου Αθανασίου, το οποίο ολοκληρώνεται αυτό τον χρόνο. Πρόκειται για πολυεπίπεδο συγκρότημα που αποτελείται από δύο πολυτελέστατους πύργους, που διαθέτουν διαμερίσματα και ρετιρέ 2, 3 και 4 υπνοδωματίων. Το iHome θα προσφέρει τις ανέσεις και τις υπηρεσίες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Οι δύο πύργοι, που φθάνουν έως και 82 μέτρα πάνω από την θάλασσα, διαθέτουν διαμερίσματα με μεγάλες βεράντες.
 
Σάρκα και οστά παίρνει και το ΟΝΕ, το νέο έργο της Pafilia (δίπλα από τους δίδυμους Πύργους Olympic Residence), που φιλοδοξεί να είναι το ψηλότερο κτήριο κατοικιών της Ευρώπης, ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης. Το ONE θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018.
 
Στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης βρίσκεται το THE ΟVAL της Cybarco, μέλους του ομίλου Λανίτη. Αυτή την περίοδο γίνεται η τοποθέτηση της τελευταίας στρώσης του κελύφους. Εσωτερικά γίνονται οι εγκαταστάσεις υπηρεσιών, ενώ οι εξωτερικές επενδύσεις των υαλοπινάκων έχουν τοποθετηθεί κατά 90%.
 
Επίσης γίνονται εργασίες για την τοπιοτέχνηση των κοινόχρηστων κήπων του κτηρίου με ενεργειακή απόδοση Α, το οποίο θα στεγάζει γραφεία μοναδικών προδιαγραφών και υπηρεσιών. Το έργο υπολογίζεται να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2017. Το έργο που ανεγείρεται σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα (είναι απέναντι από το ξενοδοχείο Crowne Plaza) θα φτάνει τα 75 μέτρα ύψος και θα αποτελείται από 16 ορόφους, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.
 
Επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του Ομίλου Λανίτη θα είναι το «Lanitis Seafront», στην παραλιακή λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό. Θα αποτελείται από τρεις πύργους, με τον μεγαλύτερο να προτείνεται στους 37 ορόφους.
 
Σχέδια για νέο έργο ετοιμάζει και η Olympic Enterprises, ιδιοκτήτρια του Olympic Residence στη Λεμεσό («δίδυμοι πύργοι») και του υπό κατασκευή Central Park Residence, που βρίσκεται στην περιοχή του παλιού ΓΣΠ στη Λευκωσία. Το Olympic Resort, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα είναι μικτής ανάπτυξης, δηλαδή θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και διαμερίσματα προς πώληση. Θα ανεγερθεί στην περιοχή του K-Cineplex, κοντά στη θάλασσα. 

Το OVAL:

oval

Το iHome:

iHv9 NIGHT res

Philenews