Αρχική Τελευταία Νέα Δεν έφτασαν τα μονοθέσια θρανία στα δημοτικά σχολεία της Λεμεσού

Δεν έφτασαν τα μονοθέσια θρανία στα δημοτικά σχολεία της Λεμεσού

Ούτε ένα μονό θρανίο δεν υπάρχει στα δημοτικά σχολεία της Λεμεσού σημείωσε σττην εφημερίδα Φιλελεύθερος ο πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας, μήνες μετά την απόφαση για τοποθέτηση τους.

Όπως είπε στην εφημερίδα ο κ. ‘Ελληνας, ως προς τα θρανία και τις διευθετήσεις που έχουν προκύψει από την έναρξη της πανδημίας, ο κ. Έλληνας σημείωσε ότι αρχικά προχώρησαν σε συνενώσεις θρανίων. Στη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς (2020 – 2021) αγοράστηκαν 10.000 μονοθέσια θρανία, τα οποία παραδόθηκαν από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο. Ωστόσο, είπε, από τον Απρίλιο του 2021 αποφασίστηκε η μετατροπή διθέσιων θρανίων σε μονοθέσια. Οι προσφορές κατακυρώθηκαν τον περασμένο Μάιο – Ιούνιο και ξεκίνησε η διαδικασία μεταποίησης.

«Η απόφαση ήταν να κοπούν 30.000 διθέσια θρανία και να προκύψουν 60.000 μονοθέσια θρανία, τα οποία θα αντικαθιστούσαν τις συνενώσεις θρανίων», είπε ο κ. Έλληνας και διευκρίνισε ότι «μέχρι τις 31 Αυγούστου παραδόθηκαν 45.000 μονοθέσια θρανία στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Αμμόχωστου και Πάφου. Επιπλέον, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου παραδόθηκαν 5.000 θρανία στην επαρχία Λεμεσού». Τα υπόλοιπα 10.000 θρανία θα παραδοθούν έως τα μέσα Οκτωβρίου στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση της Λεμεσού.

«Αυτή τη στιγμή στη Δημοτική Εκπαίδευση Λεμεσού δεν έχουμε καθόλου μονοθέσια θρανία», είπε και πρόσθεσε ότι αποτελεί συναπόφαση των Σχολικών Εφορειών και του υπουργείου Παιδείας. Σε αυτό κατέληξαν, όπως είπε, λόγω προβλήματος καθώς ο ιδιώτης που ανέλαβε άλλες τρεις πόλεις, ανέλαβε και τη Λεμεσό και συνεπώς έπρεπε να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα. Αποφασίστηκε, τότε, να μείνει η Λεμεσός στο τέλος. «Υπάρχουν οι συνενώσεις θρανίων, μέσω των οποίων τηρούνται οι αποστάσεις και τα πρωτόκολλα στα σχολεία της Λεμεσού».

dialogos.com.cy