Αρχική Λεμέσιος Δεν χρειάζεται άλλες τυχάρπαστες και κουτουρού αποφάσεις το κέντρο, ούτε και δοκιμαστικά...

Δεν χρειάζεται άλλες τυχάρπαστες και κουτουρού αποφάσεις το κέντρο, ούτε και δοκιμαστικά η Ανεξαρτησίας

Ο Δήμος Λεμεσού αποφάσισε όπως πέντε Σάββατα του μήνα Μαίου η Ανεξαρτησίας να είναι “πεζόδρομος” με ταυτόχρονες εκδηλώσεις για να “ττεστάρουν” τάχατες τον κόσμο αν του αρέσκει να γίνει ο δρόμος έτσι!

Μα αν είναι δυνατόν;! Μια ακόμη τυχάρπαστη και κουτουρού απόφαση και μαραζώνω που το λαλώ, μια απόφαση που θυμίζει τις αποτυχημένες δοκιμές που εκάμαν με αυτά που κάμαν στο Παντοπουλείον.

Κι΄ενώ ξέρουν τι θα έπρεπε να γινόταν εκεί, δεν το έκαναν κι΄ευτυχώς φαίνεται ότι πάνε να το κάνουν τώρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον κύριο εμπορικό δρόμο της πόλης μας. Το ξέρουν αλλά δεν το κάνουν ή το μισοκάνουν.

Αγαπητοί που αποφασίζετα για την πόλη μας. Όλοι οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις πόλεις, σε όλο τον κόσμο, είναι πεζόδρομοι. Αυτό έπρεπε να είχατε κάνει και στην Ανεξαρτησίας χωρίς κανένα δοκιμαστικό.

Ένας πεζόδρομος δεν δημιουργείται απλά με το να βάλεις δυο κούκους και έναν τροχονόμο να κλείσει τον δρόμο τζιε να σου νέφκει να περάσεις από αλλού. Ταξιδεύετε να πω δεν ταξιδεύετε! Τότε γιατί δεν βλέπετε;

Κι΄αν δεν βλέπετε ή δεν θέλετε να δείτε ή δεν θέλετε να πιστέψετε τότε φέρτε έναν που ξέρει. Φέρτε έναν συμβουλευτικό οίκο, φέρτε επιστήμονες όχι ταχάτες ειδικούς, να σας πούνε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.

Η Ανεξαρτησίας έπρεπε να ήταν εδώ και καιρό πεζόδρομος. Αλλά κανονικά πεζόδρομος και όχι πεζόδρομος του όποτε το θυμηθούμε ή πεζόδρομος του κούκου. Είναι η καρδιά το κέντρο του κέντρου της πόλης μας!

Κι΄όταν αυτό συμβεί, γιατί θα γίνει η Ανεξαρτησίας πεζόδρομος, το ερώτημα είναι απλά το πότε, όταν λοιπόν γίνει, θα πρέπει να ζητήσετε πολλά συγνώμη από την πόλη μας κι΄από το κάθε πολίτη της Λεμεσού ξεχωριστά.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…