Αρχική Τελευταία Νέα Διαδήλωσαν έξω από το Κοιν. Συμβούλιο Καντού για τον θάνατο σκύλου

Διαδήλωσαν έξω από το Κοιν. Συμβούλιο Καντού για τον θάνατο σκύλου

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Κοινοτικό Συμβούλιο Καντού, εχθές Κυριακή 9/1 από το Κίνημα Οικολόγων αλλά και εθελοντές φιλόζωούς, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν «για τη δηλητηρίαση σκύλου και την αδιαφορία που έδειξε το κοινοτικό Συμβούλιο να βοηθήσει στη διάσωση του».

Όπως ανάφεραν οι Οικολόγοι σε ανακοίνωση τους

“Υπενθυμίζουμε ότι στις 29/12/2022 και μετά από καταγγελία που έγινε στην ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών φαίνεται να τοποθετήθηκαν δηλητήρια στο χωριό Καντού και το άμοιρο ζώο να χαροπαλεύει για 24 ώρες με αβάσταχτους πόνους εντός της κοινότητας σε πεζοδρόμιο σε πολύ κοντινή απόσταση από το κοινοτικό Συμβούλιο χωρίς κανένας να το βοηθήσει . Μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία γνωστής φιλόζωης σε κτηνίατρο αλλά δυστυχώς το σκυλάκι πέθανε.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι η εσκεμμένη δηλητηρίαση ζώων είναι πράξη παράνομη και τιμωρείται αυστηρά από το νόμο ακόμα και με φυλάκιση. Επίσης βάση νόμου οι Δήμοι και οι κοινοτικές αρχές είναι υπεύθυνοι να φροντίζουν τα αδέσποτα καθώς είναι και υπόχρεοι να διατηρούν κατάλληλους εγκεκριμένους χώρους κράτησης αδέσποτων ζώων κάτι που για ακόμα μια φορά δεν φαίνεται να τηρήθηκε. Η μη εφαρμογή της νομοθεσίας έχει σαν αποτέλεσμα την φροντίδα των αδέσποτων ειδικά στις κοινότητες και ορισμένους δήμους , να την αναλαμβάνουν εθελοντές που έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους. “