Αρχική Τελευταία Νέα Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά υποχρεωτικών μαθημάτων στην Πάφο

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά υποχρεωτικών μαθημάτων στην Πάφο

Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του ΤΕΠΑΚ θα πραγματοποιήσουν στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ με αφορμή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου για μεταφορά υποχρεωτικών μαθημάτων 3ου και 4ου έτους της Σχολής ΔΙΤΟΥΦΕ κατά το ακαδημαικό έτος 2024 – 2025 κατ’ αποκλειστικότητα στο παράρτημα του πανεπιστημίου στην Πάφο.

Ανακοίνωση της ΦΕΤΕΠΑΚ αναφέρει τα εξής:

“Κατά την 226η Συνεδρία της Συγκλήτου είχε κατατεθεί θέμα εκ μέρους του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων κ. Νικολάου Τσαπατσούλη σχετικά με την προσφορά μαθημάτων για τα τμήματα: Τμήμα Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας & Ψηφιακού Επιχειρείν και Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 κατά αποκλειστικότητα στο Παράρτημα του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

Μετά την χθεσινή έκτακτη σύγκλητο όπου συζητήθηκε το θέμα, οι φοιτητές/τρίες οι οποίοι εκπροσωπούν την Φοιτητική Ένωση στην σύγκλητο, έθεσαν το θέμα προς ψήφιση για να ΜΗΝ μεταφερθούν τα υποχρεωτικά μαθήματα (3ού και 4ού έτους) της συγκεκριμένης Σχολής από το παράρτημα της Λεμεσού στο παράρτημα στην Πάφο. Μετά από διαβούλευση και συζήτηση που είχαμε με τον Πρύτανη, τον Αντιπρύτανη και τον Κοσμήτορα της Σχολής ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλο για να μην πάρει κάποιος την πολιτική ευθύνη και για αυτό το θέμα το αποσύρθηκε από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων κ. Τσαπατσούλη.

Στην έκτακτη συνεδρία της Συγκλήτου ειπώθηκε ότι σε προηγούμενη Συνεδρία Συγκλήτου (205η) οι εκπρόσωποι φοιτητών/τριών ψήφισαν “Υπέρ” για τη μεταφορά της Σχολής στην Πάφο και των υφιστάμενων φοιτητών/τριών της. Στη πραγματικότητα είναι πως οι εκπρόσωποι των φοιτητών/τριών ψήφισαν για την Δημιουργία της νέας Σχολής στην Πάφο και την ένταξη του ΑΞΙΚ σε αυτή, όμως μας λυπεί το γεγονός πώς αυτή η εισήγηση ήταν προφορική και καθόλου ολοκληρωμένη αφού αρκετά από τα μέλη της Συγκλήτου συμφώνησαν χωρίς να αντιληφθούν ΟΛΑ τα μέρη της εισήγησης, διότι “Μας πιέζει ο χρόνος” και ψήφισαν υπέρ.

Να προστεθεί ότι με πρωτοβουλία κάποιων συμφοιτητών/τριών μας, δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής υπογραφών κατά αυτής της εισήγησης. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν συλλέξει 272 υπογραφές, να σημειωθεί ότι οι φοιτητές της συγκεκριμένης Σχολής ανέρχονται κοντά στους 320. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το μέγεθος το φοιτητών/τριών που τάσσονται ΚΑΤΑ.

Επιπρόσθετα, να σημειωθεί ότι την Τρίτη 04/04/2024 με πρωτοβουλία των Εκπροσώπων της Σχολής ΔΙΤΟΥΦΕ και του Προέδρου της Φ.Ε.ΤΕ.ΠΑ.Κ διεξήχθη Έκτακτη μονο-θεματική Γενική Συνέλευση κατά την οποία ΟΜΟΦΩΝΑ στο κατάμεστο ακροατήριο τάχθηκε ΚΑΤΑ αυτής της ενέργειας του Πανεπιστημίου και επιθυμεί την παραμονή των φοιτητών στη Λεμεσό μέχρι το πέρας των σπουδών τους».

Καταληκτικά η ΦΕΤΕΠΑΚ σημειώνει ότι «το πιο προβληματικό αυτής της συζήτησης όμως, είναι ότι βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου και ακόμα συζητούμε για το κατά πόσο θα μεταφερθούν τα μαθήματα των φοιτητών ή όχι στην Πάφο, και πώς θα γίνει αυτό. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να ανακοινωνόταν στους φοιτητές εδώ και πάρα πολλούς μήνες για να μπορούν να προετοιμαστούν και να γίνει διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους φοιτητές”.