Αρχική Τελευταία Νέα Διασωληνωμένο το τετράχρονο κορίτσι που διαγνώστηκε με Στρεπτόκοκκο Α

Διασωληνωμένο το τετράχρονο κορίτσι που διαγνώστηκε με Στρεπτόκοκκο Α

Íïóïêïìåßï Áñ÷éåðßóêïðïò ÌáêÜñéïò ï Ã' .

Τετράχρονο κορίτσι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο με διεισδυτική λοίμωξη από Στρεπτόκοκκο Α.

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι μετά από ενέργειες της Γενικής Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη έχει αφιχθεί στην Κύπρο, Λοιμωξιολόγος – Παιδοεντατικολόγος από το Ισραήλ για εκτίμηση της κλινικής κατάστασης του παιδιού.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, δρ Μιχάλης Αναστασιάδης, εμφανίζεται καθησυχαστικός, αφού τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και οι παιδίατροι έχουν λάβει σχετικές οδηγίες.

Όπως ανέφερε ο δρ Αναστασιάδης, «το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε αυξημένες στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις, οι οποίες όμως τυγχάνουν διαχείρισης λόγω της τακτικής και στενής επαφής που διατηρούν οι γονείς με τους παιδιάτρους τους. Θεωρούμε πως είναι αρκετά δύσκολο να διαφύγουν της προσοχής μας περιστατικά που θα παρουσιάσουν σοβαρά συμπτώματα. Αφού, δούμε νωρίς τα συμπτώματα, θα γίνει και πιο έγκαιρα η αντιμετώπισή τους».

Η Παιδιατρική Εταιρεία προχώρησε σε κοινή ανακοίνωση με το Υπουργείο Υγείας, προς του παιδιάτρους και διαπιστώθηκε πως υπάρχουν τα διαγνωστικά μέτρα για εντοπισμό του στρεπτόκοκκου και καταγράφονται οι τρόποι αντιμετώπισης.

Ο δρ Αναστασιάδης σημείωσε πως δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης περιστατικών, ενώ σύστησε τους γονείς να είναι προσεκτικοί. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο και είμαστε σε επιφυλακή γιατί δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αύξηση στον εντοπισμό των περιστατικών. Οι γονείς, θα πρέπει να απομονώνουν τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Αναδεικνύεται επίσης, ως σημαντικό μέτρο η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής. Παράλληλα, οι γονείς θα πρέπει να ανησυχήσουν σε περίπτωση που το παιδί παρουσιάσει αλλαγή στο επίπεδο συνείδησης του, με υψηλούς πυρετούς οι οποίοι δεν υποχωρούν και όταν το παιδί δείχνει δύσκολη εικόνα, δηλαδή όπως όταν δεν σιτίζεται κανονικά και δεν αποβάλλει ούρα ή παρουσιάζει περίεργο εξάνθημα στο σώμα», είπε τέλος.