Αρχική Τελευταία Νέα Διευκρινίσεις ΚΟΑ σε σχέση με μέτρα για γυμναστήρια και αθλητικές δραστηριότητες

Διευκρινίσεις ΚΟΑ σε σχέση με μέτρα για γυμναστήρια και αθλητικές δραστηριότητες

Δεδομένης της αναστολής της λειτουργίας των γυμναστηρίων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, κολυμβητικές δεξαμενές οι οποίες αποτελούν μέρος της εγκατάστασης γυμναστηρίου μπορούν να λειτουργήσουν (για ενήλικες) στην περίπτωση που υπάρχει ξεχωριστή πρόσβαση (είσοδος/έξοδος) στην κολυμβητική δεξαμενή και όχι εάν αυτές εξυπηρετούνται από κοινή πρόσβαση με τους υπόλοιπους χώρους του γυμναστηρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΑ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως δεν επιτρέπεται η χρήση χώρων του γυμναστηρίου για κανέναν λόγο (π.χ. αποκατάσταση, φυσιοθεραπεία και/ή εκμάθηση αθλήματος).
 
Επίσης υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η αθλητική δραστηριότητα παιδιών κάτω των 18 ετών στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου που αφορά σε όλα τα ομαδικά αθλήματα π.χ. Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα, Χειροσφαίριση, Βόλεϊ, Φούτσαλ κ.ο.κ
 
Επιπρόσθετα απαγορεύονται οι αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες παιδιών κάτω των 18 ετών που αφορούν στα πιο κάτω:
– Κολύμπι σε Κολυμβητήρια
– Πολεμικές τέχνες
– Χορός
– Θέατρο
– Ομαδικά μαθήματα μουσικών οργάνων ή φωνητικής
– Χορωδία

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ατομικά αθλήματα που δεν αναφέρονται ρητώς πιο πάνω, διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται για παιδιά κάτω των 18 ετών η ατομική προπόνηση με σκοπό την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της τεχνικής – χωρίς  επαφή και/ή ομαδικό παιχνίδι – και τηρώντας πιστά τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας καθώς και των Πρωτοκόλλων που έχουν εκδοθεί από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα οποία έχουν τύχει  έγκρισης του Υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση αποδυτηρίων (ντους, κοινός χώρος, πάγκοι) απαγορεύεται στα γυμναστήρια που λειτουργούν στις επαρχίες όπου δεν αναστάλθηκε η λειτουργία τους.

Τονίζεται επίσης ότι, παράβαση των όρων των διαταγμάτων συνιστά ποινικό αδίκημα και η Αστυνομία θα επιλαμβάνεται των σχετικών καταγγελιών. Σημειώνεται ότι  οι οδηγίες αυτές είναι συμπληρωματικές και δεν αντικαθιστούν τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται με τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα που εκδόθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ