Αρχική Τελευταία Νέα Δικαιώθηκε ο Στέλιος Πλατής – Κέρδισε την αγωγή κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου...

Δικαιώθηκε ο Στέλιος Πλατής – Κέρδισε την αγωγή κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου για συκοφαντική δυσφήμιση

Εκδικάστηκε η αγωγή στην οποία προχώρησε ο Στέλιος Πλατής, κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου στις 27/01/2023, καταγγέλλοντας τον τέως Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου του.

Η απόφαση λοιπόν του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας είναι ότι, ο τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους €18.000 στον οικονομολόγο Στέλιο Πλατή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου στις 30/12/2022 είχε δηλώσει δημόσια σε εκπομπή, ότι το 2013 ο Στέλιος Πλατής πρότεινε την έξοδο της Κύπρου από τη ζώνη του Ευρώ και ότι εκπροσωπούσε ή/και ήταν σύμβουλος πολιτικού κόμματος εκείνη την περίοδο.

Λίγο μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ.Πλατής με ανακοίνωση του κατήγγειλε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για λασπολογία και για συκοφαντική δυσφήμιση και τον κάλεσε να απολογηθεί δημόσια, αλλιώς θα κινείτο μέσω της νομικής οδού. Κάτι που τελικά έπραξε.

Πριν από περίπου δύο βδομάδες και συγκεκριμένα στις 16/11/2023 το Επαρχιακό Δικαστήριο εκδίκασε την αγωγή του κ.Πλατή, ο οποίος τελικά δικαιώθηκε και τώρα ο κ.Αβέρωφ Νεοφύτου καλείται να του καταβάλει αποζημιώσεις ύψους €18.000.

Οι δηλώσεις του εναγόμενου, ο οποίος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο αλλά κατά τον ουσιώδη χρόνο, ήτο ο αρχηγός του κυβερνόντος κόμματος με τα λεγόμενα του να έχουν τη δική τους βαρύνουσα σημασία, ήταν δυσφημιστικές για το πρόσωπο του Ενάγοντος, αφού τείνουν στο να βλάψουν ή να επηρεάσουν με δυσμένεια την  υπόληψη του Ενάγοντος στο επάγγελμά του», αναφέρει μεταξύ άλλων το δικαστήριο στην απόφασή του και προσθέτει:

«Αφενός, παρουσιάζουν τον Ενάγοντα ως εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος, ενώ ο ίδιος είναι ένας ανεξάρτητος οικονομολόγος, αφετέρου παρουσιάζουν αυτόν ως πρόσωπο πο7υ προωθεί επιστημονικά λανθασμένες απόψεις οι οποίες θεωρούνται ως μίασμα και μάλιστα είναι ασυνεπής επαγγελματίας αφού σε άλλες δηλώσεις του είχε αναφέρει πως η πρόταση για έξοδο από την ευρωζώνη είναι πρακτικά ανεφάρμοστη. Περιθώριο αθώας ερμηνείας των επίδικων δηλώσεων, δεν αφήνει κατά την κρίση μου», τονίζει το Δικαστήριο.

Καταληκτικά, το Δικαστήριο κρίνει ότι η ζημιά που υπέστη ο κ. Πλατής είναι «ιδιαίτερα σημαντική».