Αρχική Τελευταία Νέα Δήμαρχος Λεμεσού: «Σκληρά και επώδυνα τα μέτρα αλλά ήταν η μόνη επιλογή»

Δήμαρχος Λεμεσού: «Σκληρά και επώδυνα τα μέτρα αλλά ήταν η μόνη επιλογή»

Όσο σκληρά και επώδυνα κι αν είναι, τα περιοριστικά  μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις Επαρχίες Λεμεσού – Πάφου, ήταν η μόνη επιλογή, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης.
 
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ θα τεθούν απόψε εκτάκτως, προς συζήτηση, στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας πως η επιβολή τους ήταν αναγκαία για την αναχαίτιση της πανδημίας, τη διαφύλαξη της υγείας όλων και τη γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας,
 
Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «ασφαλώς θα επηρεαστεί οικονομικά η Επαρχία μας και αναμένουμε μέτρα στήριξης εργαζομένων και τοπικών επιχειρήσεων ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα».
 
Παράλληλα με τα μέτρα της κυβέρνησης, συνέχισε ο Νίκος Νικολαΐδης, ο Δήμος Λεμεσού θέτει σε επαναδραστηριοποίηση το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης, που συστάθηκε με το πρώτο κύμα της πανδημίας και το οποίο προσέφερε καθοδήγηση και υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, για εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης και για αντιμετώπιση άλλων πρακτικών δυσκολιών. Συγκεκριμένες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα.
 
Σε ετοιμότητα για εφαρμογή των μέτρων ο Δήμος Γεροσκήπου
Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Γεροσκήπου μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, που θα έχουν ισχύ από απόψε στις 20:00, αλλά και των επιπρόσθετων μέτρων για την Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη. Η Τοπική Αρχή δείχνει εκ νέου την ευαισθησία της προς τους δημότες της με σκοπό το κοινό καλό, δηλώνει. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως ήδη η Τοπική Αρχή ξεκίνησε την προετοιμασία, εδώ και ένα μήνα, με ψεκασμούς στις πλατείες της Γεροσκήπου, στο αθλητικό κέντρο του Δήμου, στον Δημαρχείο της Γεροσκήπου, στο Κέντρο Ενηλίκων και σε όλους τους χώρους, όπου επιβάλλεται απολύμανση.

Ήδη, συνέχισε, παρακάθισε σε σύσκεψη με το Κέντρο Ενηλίκων Γεροσκήπου για τη λήψη περαιτέρω μέτρων, σε μια προσπάθεια να φροντίσουν περισσότερο τους ηλικιωμένους δημότες τους.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στις ομάδες που έχει συστήσει ο Δήμος Γεροσκήπου για ψυχολογική βοήθεια, αλλά και για εξυπηρέτηση των δημοτών που έχουν ανάγκη επειδή είναι μόνοι τους, προς εξυπηρέτησή τους με τα ψώνια τους και τη μεταφορά φαγητού.

Επιπρόσθετα ο κ. Παυλίδης χαρακτήρισε δικαιολογημένο το τοπικό lockdown της Πάφου, προσθέτοντας πως ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι πολύ σύντομα τα κρούσματα να εξαλειφθούν για να μπορέσουμε πάλι να κυκλοφορήσουμε ελεύθεροι γιορτάζοντας και τα Χριστούγεννα. 

Ερωτηθείς για τους επηρεαζόμενους ο Δήμαρχος Γεροσκήπου είπε πως δυστυχώς είναι πολλοί επαγγελματικοί φορείς και κλάδοι που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα, αφού πέρα από τις μικροεπιχειρήσεις υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να μεταβεί στις εργασίες του, αλλά  και που λόγω της μείωσης των εργασιών αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο απόλυσης τους.

Δυστυχώς, παρατήρησε, είναι προβλήματα που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνική κατάσταση που υπάρχει σήμερα, κατέληξε.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ