Αρχική Πρόσωπα Δήμος Αμμοχώστου: Ο Γιώργος Μαυρουδής διεκδικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ

Δήμος Αμμοχώστου: Ο Γιώργος Μαυρουδής διεκδικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ

Την απόφαση του να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Αμμοχώστου στο πλαίσιο των διαδικασιών του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας και τέως πρόεδρος του ΕΒΕ Αμμόχωστου, Γιώργος Μαυρουδής.

 

Ο κ. Μαυρουδής μέσω ανάρτησής του στο Facebook αναφέρει:

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πρόθεσή μου να διεκδικήσω το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των διαδικασιών του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Ως βέρος Βαρωσιώτης – γέννημα θρέμμα της Αμμοχώστου, πρόσφυγας εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, αλλά και ως ενεργός πολίτης που ασχολείται με τα κοινά, δηλώνω έτοιμος να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια για να ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα σ’ αυτή την τελευταία στροφή του Κυπριακού. 

Μακριά από μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες διακηρύξεις,

  • να διεκδικήσουμε την επανατοποθέτηση του θέματος της Αμμοχώστου ψηλά στην ατζέντα, ασκώντας πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση
  • να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τα δικαιώματα του προσφυγικού κόσμου
  • να ενεργοποιήσουμε τους Βαρωσιώτες, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον της νέας γενιάς 

Με γνώση, εμπειρία, όραμα, ήθος και αποφασιστικότητα. Για έναν Δήμο εξωστρεφή, δυναμικό και δραστήριο, που θα έχει πολιτικό ρόλο και λόγο και θα πολιτεύεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. 

Ξεκινάμε μια προσπάθεια που στόχο έχει να αξιοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, με μοναδική επιδίωξη μια ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση. 

Σαράντα εννέα χρόνια μετά, η Αμμόχωστος παραμένει σύμβολο αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο των Αμμοχωστιανών αλλά όλου του κυπριακού λαού. Μια εικόνα που ραγίζει καρδιές. Μια μαρτυρία της κατοχής, αλλά και χαμένων ευκαιριών. Μια πόλη όραμα, μια πόλη σύμβολο. Μια πόλη στην οποία θέλουμε να ζήσουμε ξανά και να δημιουργήσουμε με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας σε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης. 

Για την Αμμόχωστο, τη δική μας Ιθάκη,

Γιώργος Μαυρουδής

Επιχειρηματίας, τέως πρόεδρος ΕΒΕ Αμμοχώστου, τέως αντιπρόεδρος οικονομικών ΚΕΒΕ

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μαυρουδής κατάγεται από την Αμμόχωστο και είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Mavroudis Global Transportation and Logistics, που δραστηριοποιείται στον τομέα των Ναυτιλιακών Υπηρεσιών και Διεθνών Μεταφορών. Το 2014 εξελέγη Πρόεδρος του ΕΒΕ Αμμοχώστου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2017, ενώ προηγουμένως υπηρέτησε για 30 χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Από το 2017 μέχρι το 2022 διετέλεσε Αντιπρόεδρος Οικονομικών του ΚΕΒΕ. Περαιτέρω, διετέλεσε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων στην Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεις και την Ελληνική Τράπεζα Χρηματοδοτήσεις, καθώς επίσης στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και τον Σύνδεσμο Διαμεταφορέων Κύπρου. Από το 2022 είναι μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αποφοίτησε το 1984 από το Macalester College των Ηνωμένων Πολιτείων κατέχοντας τον τίτλο του Β.Α στα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες. Είναι νυμφευμένος με την Λούπα Τερέχοβα και πατέρας δύο παιδιών, του Χριστόδουλου και της Δανάης.