Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: Ανακαλείται απόφαση και καταδικάζει πρόθεση ευθανασίας ζώου μετά το σάλο...

Δήμος Λεμεσού: Ανακαλείται απόφαση και καταδικάζει πρόθεση ευθανασίας ζώου μετά το σάλο που προκλήθηκε

Ο Δήμος Λεμεσού ανακαλεί απόφαση για ευθανασία ζώου μετά από καταγγελία που προηγήθηκε από το Κόμμα για τα Ζώα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει λύπη και ανακαλεί απόφαση για ευθανασία ζώου που αυθαίρετα ελήφθη από λειτουργό. Παράλληλα, προχωρεί με έρευνα για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, μετά από ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα υπήρξε ενημέρωση για το περιστατικό και ο Δήμος επιλήφθηκε άμεσα.

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει διαφωνία και καταδικάζει την ενέργεια λειτουργού του, η οποία ανακλήθηκε άμεσα. Πάγια πολιτική του Δήμου Λεμεσού είναι η εξεύρεση νέων ιδιοκτητών των αδέσποτων ζώων που κρατούνται στο καταφύγιο και όχι η προώθηση της ευθανασίας, εκτός εάν προκύπτουν θέματα υγείας των ζώων. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, αύριο το πρωί θα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε τους δημότες μας, ότι ο Δήμος Λεμεσού αναλογιζόμενος την υποχρέωση του που απορρέει από τη σχετική Νομοθεσία σύμφωνα με τον περί Σκύλων Νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών, ήταν από τους πρώτους Δήμους που δημιούργησε καταφύγιο αδέσποτων σκύλων, το οποίο λειτουργεί σε εγκεκριμένο, κατάλληλο χώρο και εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ζακακίου και πληροί τις προδιαγραφές ευημερίας των ζώων.

Περαιτέρω, ο Δήμος Λεμεσού διαθέτει συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων σκύλων τα οποία είναι διαθέσιμα να παρεμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με την Υπηρεσία στα τηλέφωνα 25884590 (Υγειονομική Υπηρεσία Δήμου Λεμεσού) στο 77777788 ή στην εφαρμογή κινητών τηλεφώνων «Δημότης Λεμεσού».

Επισημαίνεται τέλος, ότι ο Δήμος Λεμεσού ανταποκρίνεται καθημερινά στη σύλληψη αδέσποτων σκύλων και στην περίθαλψη τους σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.»