Αρχική Λεμέσιος Δήμος Λεμεσού: Εξαγγέλλει επίσημα τη Δευτέρα ο Γιάννης Αρμεύτης

Δήμος Λεμεσού: Εξαγγέλλει επίσημα τη Δευτέρα ο Γιάννης Αρμεύτης

Την πρότασή του για τη Λεμεσό παρουσιάζει και επίσημα ο γνωστός αρχιτέκτονας Γιάννης Αρμεύτης στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, στις 7μμ., στην αίθουσα Richard and Berengaria των Χαρουπόμυλων Λανίτη στη Λεμεσό.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, χαιρετισμούς θα απευθύνουν νέοι και νέες, μέλη της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι έχουν συμβάλει στην εκπόνηση του προγράμματος για τη Λεμεσό της επόμενης μέρας. Ο Γιάννης Αρμεύτης αναμένεται να ξεδιπλώσει το όραμά του για την πόλη, παραθέτοντας στόχους και προτεραιότητες.

Ο Γιάννης Αρμεύτης είναι γέννημα θρέμμα της Λεμεσού. Διευθύνει το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο από το 1995, οπότε ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική, στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως αρχιτέκτονας, απέσπασε αρκετές εγχώριες και διεθνείς βραβεύσεις. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού τη δεκαετία 2007-2016, περίοδο κατά την οποία ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Τουρισμού, επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ (2012-2016) και εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων στο Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων (2015-2017). Είναι ιδρυτικό μέλος της  Πρωτοβουλίας «Για τη Λεμεσό», μιας συλλογικότητας που έχει να επιδείξει πλούσιο έργο τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, με δράσεις που αφορούν την κοινωνική συνοχή, τις βιώσιμες πόλεις, την ευημερία των ζώων, τον αθλητισμό και πολλά άλλα.

Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Ο πατέρας του Ανδρέας Αρμεύτης, δολοφονήθηκε από την ΕΟΚΑ Β τον Ιούνιο του 1974. Το 2014 ίδρυσε το Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας «Ανδρέας Αρμεύτης», το οποίο προωθεί τις αξίες της δημοκρατίας και της συμφιλίωσης, ενώ από το 2018 είναι Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών.