Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: Γραμμή έκτακτης βοήθειας και εθελοντές για παροχή βοήθειας

Δήμος Λεμεσού: Γραμμή έκτακτης βοήθειας και εθελοντές για παροχή βοήθειας

Το Δημοτικό Συμβουλίου της Λεμεσού σε έκτακτη συνεδρία του χθες βράδυ εξέτασε το θέμα της πανδημίας και αποφάσισε τα εξής:

1. Όλοι οι δημότες θα εξυπηρετούνται από το Δημαρχείο Λεμεσού μόνο διαδικτυακά, εκτός έκτακτων περιπτώσεων. Περισσότερες πληροφορίες στο www.limassolmunicipal.com.cy 

2. Αναβαθμίζεται άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου και η 24ώρη Γραμμή Έκτακτης Βοήθειας 77777788. Το ΚΕΕ -που απαρτίζεται από Λειτουργούς Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, υπηρεσιακούς και εθελοντές-, προσφέρει υποστήριξη σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη, είτε για εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα), είτε για καθημερινές δυσκολίες.

3. Τη Δευτέρα θα διοργανωθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη με όλους τους Δημάρχους της μείζονος Λεμεσού και τους φορείς της πόλης για συζήτηση των νέων δεδομένων της πανδημίας και συντονισμό δράσεων.

4. Θα εξεταστούν τρόποι απάμβλυνσης των σοβαρών κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας,  ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, αλλά και προετοιμασίας για γρήγορη έξοδο την κρίση, σε ειδική διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατό.

 Ο Δήμος Λεμεσού απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης σε όλους ώστε η Λεμεσός να κερδίσει και αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία! Με υπευθυνότητα, πειθαρχία και σοβαρότητα, η Λεμεσός θα τα καταφέρει ξανά!