Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: Μέτρα για καταπολέμιση του προβλήματος των κουνουπιών

Δήμος Λεμεσού: Μέτρα για καταπολέμιση του προβλήματος των κουνουπιών

Το πρόβλημα με τα κουνούπια στη δυτική Λεμεσό (Ζακάκι, Ασώματος, Ακρωτήρι, Τραχώνι) είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών εδώ και πολλά χρόνια.

Φέτος λόγω των αυξημένων βροχών το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμος Λεμεσού σε μια προσπάθεια να συντονίσει τις ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους (Αρχές των Βάσεων, Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, Κοινοτικές Αρχές της περιοχής, Δημοτικές Υγειονομικές Υπηρεσίες, άλλες κρατικές υπηρεσίες) είχε συγκαλέσει στις 2 Μαρτίου σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Στόχος ήταν να υπάρξει ανάληψη ευθύνη και συνεργασία από όλες τις υπηρεσίες με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου αυτή τη χρονιά. Δεύτερος στόχος ήταν να αρχίσει η μελέτη τρόπων αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των αιτιών που δημιουργούν το φαινόμενο αυτό (εστίες εκκόλαψης σε λιμνάζοντα νερά, λίμνες, έλη, αλυκή κλπ).

Τα δύο βασικά μέτρα που αποφασίστηκαν ήταν οι βιολογικοί ψεκασμοί τόσο σε πρώτο στάδιο στην αρχή της εκκόλαψης όσοι και σε δεύτερο στάδιο μετά την εκκόλαψη των κουνουπιών. Για τα θέματα αυτά, ο Δήμαρχος Λεμεσού τόνισε ιδιαίτερα τις ευθύνες των Αρχών των Βάσεων, αλλά και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας. Δόθηκαν επίσης εντολές στις Δημοτικές Υπηρεσίες Λεμεσού να αναλάβουν δράση για τις περιοχές εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου Λεμεσού.

Σήμερα Τετάρτη 19/4/2017 στις 11:00 π.μ. ο Δήμαρχος Λεμεσού θα περιοδεύσει με τους αρμόδιους λειτουργούς και τους κοινοτάρχες τις επηρεαζόμενες περιοχές. Την Πέμπτη, 20/4/2017  στις 12:30 θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο Λεμεσού με όλους τους εμπλεκόμενους για αξιολόγηση των μέτρων που λήφθηκαν μέχρι σήμερα και καθορισμό των παραπέρα ενεργειών για καταπολέμηση του προβλήματος.