Αρχική Τελευταία Νέα Με Ρώσικα ο Δήμος Λεμεσού και διαδικτυακά!

Με Ρώσικα ο Δήμος Λεμεσού και διαδικτυακά!

Οι Κύπριοι έχουν σύνδεση με το χώρο όπου διαμένουν και κατάγονται γι’ αυτό τα δημαρχεία αλλά και τα κοινοτικά συμβούλια είναι μέρος της ζωής τους. Ο κάθε πολίτης έχει αυξημένες υποχρεώσεις προς τους δήμους/κοινότητες αλλά και συγχρόνως αρκετές απαιτήσεις για το χώρο όπου ζει.

Η επικοινωνία με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι διαπροσωπική γιατί οι έντονοι ρυθμοί των πόλεων δεν το επιτρέπουν. Ο πολίτης πλέον έχει την ευκαιρία να μαθαίνει για τα πολιτιστικά αλλά και λειτουργικά νέα του δήμου του από το διαδίκτυο, καθώς βέβαια και με τους παραδοσιακούς τρόπους με φυλλάδια σε όλα τα σπίτια και δημόσιες ανακοινώσεις. Γενικά όμως στην Κύπρο, η παρουσία των Δήμων στο διαδίκτυο φαίνεται να σε κάποιους δήμους να είναι μεγάλη και συνεχής και σε άλλους ανύπαρκτη.

O Δήμος Λεμεσού, ευτυχώς εδώ και χρόνια έχει μια ενημερωμένη σελίδα στο Facebook καθώς και ιστότοπο. Υπάρχουν ενημερώσεις σχεδόν καθημερινά, ενώ εντύπωση προκαλεί η αλλαγή γλώσσας του Λεμεσιανού site από την Ελληνική στην Ρωσική γλώσσα.  Η κατανόηση του Δήμου ότι πλέον στην Λεμεσό υπάρχει αρκετή μερίδα από Ρώσσους κατοίκους είναι αξιοσημείωτη και καλό παράδειγμα προς υπόλοιπους δήμους. 

Να σημειωθεί ότι κανένας άλλος Κυπριακός Δήμος δεν έχει επιλογή για αλλαγή γλώσσας της επίσημης ιστοσελίδας του, στα Ρωσικά.