Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: Προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση της Πλατείας...

Δήμος Λεμεσού: Προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων και Παρόδων»

Ο Δήμος Λεμεσού με ανάρτηση του μέσα από τα ΜΚΔ ενημερώνει για την προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων και Παρόδων”.

Η ανάρτηση:

«Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων και Παρόδων»: Η Πλατεία Ηρώων αποτελούσε ανέκαθεν ένα ιστορικό και εμβληματικό σημείο αναφοράς για την πόλη μας και την Κύπρο γενικότερα και ο στόχος της αναβάθμισης και της ανάδειξής της ως τέτοιο παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Δήμος Λεμεσού έχει προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων και Παρόδων», που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της τωρινής εικόνας της περιοχής προς όφελος των δημοτών, την κατάλληλη διαμόρφωση της πλατείας ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής, διατηρώντας, παράλληλα, αναλλοίωτο τον ιστορικό της χαρακτήρα και την οργανική της σύνδεση με άλλα ιστορικής σημασίας στοιχεία της πόλης.

Τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων και Παρόδων, με κόστος 3.4 εκατομμύρια ευρώ, και αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής “ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027” με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.