Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού για την Δώρας Κακουράτου: “Μεγάλη θλίψη για τον θάνατο της...

Δήμος Λεμεσού για την Δώρας Κακουράτου: “Μεγάλη θλίψη για τον θάνατο της – Αποφάσεις πως θα τιμήσει την μνήμη της”

Αυτούσια η ανάρτηση για τον θάνατο της Δώρας Κακουράτου:

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τη βαθύτατή του θλίψη για τον θάνατο, χθες βράδυ, της Λεμεσιανής δημοφιλούς και πολυαγαπημένης ηθοποιού, Δώρας Κακουράτου.
Η Δώρα Κακουράτου έχει κυριολεκτικά αφιερώσει τη ζωή της στο θέατρο με το οποίο άρχισε ασχολείται από τη μαθητική της ηλικία των 15 χρόνων, συμμετέχοντας στον θίασο των «Ηνωμένων Καλλιτεχνών». Μετά τη συμπλήρωση των σπουδών της στην Αθήνα και την επιστροφή της στην Κύπρο, συνεργάστηκε με τον «Θίασο Γέλιου» του Νίκου Παντελίδη, τη «Μουσική Σκηνή» και τον «Θίασο Παπαδημήτρη», ενώ μετά την εισβολή έγινε θιασάρχης, έχοντας ιδρύσει τον δικό της «Θίασο Δώρας Κακουράτου» το 1975, με τον οποίο έδινε παραστάσεις σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.
Είναι γνωστή σε όλους η συνεργασία της Δώρας Κακουράτου με τον Δήμο Λεμεσού και η συμμετοχή της σε πολλές εκδηλώσεις της πόλης μας, κατ’ εξοχήν στη Γιορτή του Κρασιού, όπου και για πολλά χρόνια ψυχαγωγούσε το κοινό της πόλης, με τον δικό της, ανεπανάληπτο τρόπο, μέσω του οποίου θα παραμείνει αξέχαστη και θα ζει αιώνια στη συλλογική μνήμη και συνείδηση του κάθε Κύπριου.
Ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τους οικείους της καθώς επίσης και την περηφάνια τους για το μεγάλο κληροδότημα της Λεμεσιανής ηθοποιού στο κυπριακό επιθεωρησιακό και ηθογραφικό θέατρο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρία του θα αποφασίσει για τον τρόπο που η πόλη μας θα τιμήσει την μνήμη και την προσφορά της Δώρας Κακουράτου.