Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: Ξεκινούν ψεκασμοί για τα κουνούπια, ιδιαίτερα για το «Ασιατικό Κουνούπι...

Δήμος Λεμεσού: Ξεκινούν ψεκασμοί για τα κουνούπια, ιδιαίτερα για το «Ασιατικό Κουνούπι τίγρης»

Ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι ξεκινούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα  του είδους Aedes albopictus, «Ασιατικό Κουνούπι τίγρης»

Συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Λεμεσού, συνεχίζουν την εκστρατεία καταπολέμησης του κουνουπιού Aedes albopictus, «Ασιατικό Κουνούπι τίγρης» με ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα, και την προνυμφοκτονία.

Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής όπου κρίνεται αναγκαίο σε συγκεκριμένες περιοχές θα διενεργείται ακμαιοκτονία για την καταπολέμηση του εν λόγω είδους κουνουπιού με εγκεκριμένο χημικό σκεύασμα, σε δημόσιους (πάρκα, φράκτες, κ.α.) και σε ιδιωτικούς (πχ. αυλές οικιών και επιχειρήσεων) χώρους. Οι ψεκασμοί σε δημοτικά πάρκα θα γίνονται από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λεμεσού και της Εθνικής Φρουράς.

Στα πάρκα θα απαγορεύεται η είσοδος για το κοινό για 24 ώρες και για το σκοπό αυτό θα τοποθετείται σήμανση στις εισόδους των πάρκων.

Στους ιδιωτικούς χώρους (κήπους σπιτιών, χλοοτάπητες, φράκτες κ.α.) οι ψεκασμοί θα γίνονται σε συγκεκριμένα υποστατικά και  θα απαιτείται η γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη/ κατόχου της οικίας/ υποστατικού, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λάβει. Η ακμαιοκτονία κουνουπιών στο Δήμο Λεμεσού θα εφαρμοστεί από την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022.

Παρακαλούμε τους δημότες όπως συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στα Κεντρικά Γραφεία: 25884590 και στο Γραφείο Ζακακίου: 25716236.